Substanţa detectată în Aeroportul Sibiu cu ajutorul echipamentelor de cercetare chimică, bacteriologică, radiologică şi nucleară (CBRN), fiind necesară evacuarea a patru sute de persoane, este identică cu cea aflată în spray-ul găsit în terminal, au anunţat, vineri, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu. Aceştia spun că nu s-a stabilit deocamdată dacă substanţa a fost folosită intenţionat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma efectuării analizelor cu aparatura de cercetare chimică, bacteriologică, radiologică şi nucleară (CBRN ) din dotarea Formaţiunii de Protecţie Civilă din cadrul ISU Sibiu, s-a constatat că baza substanţei verificate este identică cu cea aflată în spray-ul descoperit în Aeroportul Internaţional Sibiu”, au anunţat, vineri, reprezentanţii ISU Sibiu.

Potrivit acestora, este vorba despre o substanţă lacrimogenă, iritantă, dar care nu s-a stabilit deocamdată dacă a fost folosită intenţionat.

Aproximativ patru sute de persoane au fost evacuate, joi, din Aeroportul Sibiu, după ce în terminal s-a simţit un miros înţepător de la o substanţă necunoscută.

Echipa CBRN a ISU Sibiu a acţionat imediat pentru prelevarea probelor de aer, în vederea identificării substanţei.

”A fost găsit un spray cu substanţă care provoca iritaţii, presiune la nivelul căilor respiratorii şi ochilor. Nicio persoană nu are nevoie de îngrijiri medicale”, au precizat reprezentanţii ISU.

Aceştia au explicat faptul că spray-ul a fost găsit de către poliţiştii de la Transporturi, într-o cutie pentru depozitarea obiectelor interzise zborului.

Aeroportul a fost închis aproape două ore, cinci curse plecând cu întârziere.

În total, aproximativ 650 de persoane au fost afectate de incident.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.