Antrenorul Luiz Felipe Scolari, campion mondial ca selecţioner al Braziliei, în 2002, şi finalist al Euro-2004, cu naţionala Portugaliei, a preluat conducerea tehnică a echjipei Palmeiras, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 69 de ani, Scolari a semnat un contract valabil până în vara anului 2020, fiind a treia oară când prregăteşte echipa din Sao Paulo. El îl înlocuieşte pe Roger Machado, demis după înfrângerea suferită joi, în deplasare, cu 0-1, în faţa formaţiei Fluminense, în etapa a XV-a a campioantului brazilian Serie A.

Scolari este în Portugalia şi va ajunge la Sao Paulo săptămâna viitoare. Cu Palmeiras, el a câştigat Copa Libertadores în 1999 şi Cupa Braziliei, în 1998 şi 2012.

Cu o bogată activitate de antrenor, Scolari a pregătit între 2015 şi 2017 echipa chineză Guangzhou Evergrande, cu care a câştigat trei titluri la rând şi un trofeu al Ligii Campionilor Asiei, în 2015. El nu a mai antrenat din 2017.

De numele lui Scolari se leagă însă şi una dintre cele mai dureroase înfrângeri din istoria Braziliei, scor 1-7, cu Germania, în semifinalele Cupei Mondiale din 2014, organizată chiar de ţara sa.

Palmeiras este pe locul 7 în Serie A, cu 23 de puncte, la opt puncte de liderul Flamengo. În ultimele cinci etape, echipa antrenată de Machado a obţinut o victorie, trei rezultate de egalitate şi o înfrângere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.