Ministrul Tansporturilor, Lucian Şova, a anunţat joi că a eliminat, în ultimele şase luni, barierele administrative care stăteau în calea firmelor care construiesc autostrăzi, în condiţiile în care cele mai multe întârzieri pot fi imputate statului, iar numărul şantierelor active este, în prezent, 13.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şova a spus că, în prezent, sunt deschise 13 şantiere în România, unde se lucrează la 169 de kilometri de autostradă.

”Sunt 13 şantiere, care însumează 169 de kilometri de autostradă în execuţie astăzi. În ultimele şase luni, am eliminat toate barierele administrative care stăteau în calea dezvoltatorilor în vederea dezvoltării activităţii. Am emis peste 1.100 de acte normative (...) astfel că este prima dată, în România, când în calea şantierelor deschise, statul nu mai stă cu nimic”, a spus Şova, la Antena 3.

El a subliniat că cele mai multe întârzieri pot fi imputate statului.

”Este important pentru că majoritatea din întârzieri au fost imputabile statului pentru că nu au reuşit să pună la dispoziţia antreprenorilor coridoarele de expopriere la timp şi în condiţiile contractului. Asta a generat costuri suplimentare şi pierdere de timp. Am simţit că trebuie să fac asta. Am reuşit (...) să elimin aceste bariere”, a spus ministrul.

Legat de autostrada Lugoj-Deva, lotul 4 va fi gata în acest an.

”Pe Lugoj-Deva, este un lot la care se lucrează foarte bine şi este un antreprenor român, care estimez că îşi va respecta termenul în privinţa dării în folosinţă. (...) Până la finalul acestui an, ar trebui terminate loturile 3 şi 4. (...) Nu sunt încurajat deloc să cred că pe lotul 3, unde lucrează antreprenorul spaniol, acest lucru se va întâmpla. Am speranţe că asta se va întâmpla pe lotul 4”, a spus Şova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.