Coreea de Nord va trimite vineri în SUA rămăşiţele soldaţilor americani ucişi în Războiul Coreean. Nu a fost specificat numărul soldaţilor, conform agenţiei de presă sud-coreene Yonhap, dar Nordul a acceptat în jur de 100 de sicrie trimise de SUA, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Repatrierea rămăşiţelor soldaţilor americani ucişi în Războiul Coreean (1950-1953) a fost stabilită în timpul summit-ului istoric dintre preşedintele american, Donald Trump şi liderul nord-coreean, Kim Jong-un, de pe 12 iunie de la Singapore.

Yonhap, făcând referire la o sursă diplomatică nespecificată, a informat joi că statul nord-coreean a acceptat coşciugele şi urmează să trimită rămăşiţele vineri.

Transferul ar avea loc chiar de aniversarea de 65 de ani de la acordul de pace din 1953.

Un avion militar de transport american va zbura către un aerodrom din oraşul nord-coreean Wonsan pentru a primi rămăşiţele. Ele vor fi apoi transportate în Hawaii după o analiză ADN care va avea loc la baza aeriană Osan din Coreea de Sud.

CNN a informat că ar fi vorba despre 55 de seturi de rămăşiţe, citând un oficial american şi că SUA vor trimite oficiali în Coreea de Nord pentru a fotografia fiecare coşciug.

Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, a declarat în timpul unei întâlniri cu noul ambasador american, Harry Harris, că transferul rămăşiţelor ar crea un moment bun pentru discuţiile dintre Phenian şi Washington privind dezarmarea nucleară a peninsulei coreene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.