Premierul Viorica Dăncilă a susţinut miercuri o conferinţă de presă comună cu premierul muntenegrean Duško Marković, în care a spus că se bucură să fie la Pristina, capitala Kosovo, în loc să spună Podgorica, care este capitala Muntenegrului. În înregistrarea conferinţei prezentată de Guvernul din Muntenegru, momentul în care premierul român rosteşte "Pristina" este fără sonor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mă bucur să fiu astăzi la Pristina, în prima vizită a unui prim-ministru român în Muntenegru", a spus Dăncilă.

Translatorul a sesizat greşeala şi a spus Podgorica, care este, de fapt, capitala Muntenegrului.

De asemenea, Guvernul muntenegrean a cenzurat greşeala făcută de prim-ministrul Viorica Dăncilă, pe linkul de pe site-ul Guvernului din Muntenegru către înregistrarea conferinţei de presă neauzindu-se, la minutul 6:03, când Dăncilă rosteşte "Pristina". De asemenea, comentariile sunt dezactivate.

 

Executivul de la Bucureşti a întrerupt de pe contul de Facebook transmisiunea live a conferinţei de presă, iar ulterior nu a mai publicat vreo înregistrare cu aceasta. 

Premierul Viorica Dăncilă se află, în perioada 25-27 iulie, într-o vizită oficială în Muntenegru şi în Republica Macedonia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.