Calea directă, de recuperare de către stat a banilor încasaţi din chirii de preşedintele Klaus Iohannis, care presupunea trecerea imobilului de Sibiu în proprietatea statului, pare epuizată, dar trebuie efectuate verificări la notar, la Ministerul Finanţelor şi la ANAF, pentru ca astfel de situaţii să nu se mai întâmple, a anunţat miercuri ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A spus că nu are elementele necesare pentru a considera statul ca fiind proprietar. În acest sens, astăzi vom trimite o scrisoare. Această cale pare, oarecum, epuizată. Calea directă spre Oficiul de Cadastru. Cealaltă cale, cu notarul pe care cei de la Fisc au urmat-o în 2016, unde notarul, în baza articolului 7 din legea 35, a spus că suspendă acţiunea în instanţă (...) spune acolo legea că poate suspenda, nu că trebuie să suspende. În acest sens (...) vom cere Ministerului Justiţiei o verificare a activităţii notarului din Sibiu”, a spus Teodorovici, în cadrul unei conferinţe de presă.

Teodorovici a spus că a cerut o verificare şi la ANAF şi Ministerul Finanţelor.

”Ieri am semnat la minister ordinul de serviciu pentru ca echipa de control de la minister să facă o verificare atât la Ministerul Finanţelor, cât şi la ANAF vizavi de acest subiect (...) pentru a vedea exact unde sunt lipsurile, întîrzierile, motivate într-un fel sau altul. Special ca, în viitor, astfel de situaţii să nu se mai întâmple”, a spus Teodorovici.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat marţi că aşteaptă cu ”o foarte mare curiozitate” să vadă ce va face Ministerul Finanţelor în cazul recuperării banilor încasaţi incorect, din chirii, de preşedintele Klaus Iohannis, şi a spus că Ministerul Finanţelor şi ANAF nu ar trebui să se mai certe şi ar trebui să recupereze banii.

Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au pierdut definitiv casa din centrul municipiului Sibiu, unde funcţionează sediul unei bănci, în noiembrie 2015, în urma unei decizii a Curţii de Apel Braşov, după un proces care a durat mai mult de 16 ani.

La începutul lunii iulie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a transmis preşedintelui ANAF şi ministrului Finanţelor întrebarea dacă ”au de gând să recupereze sutele de mii de euro de la domnul preşedinte Iohannis”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.