Amnistia fiscală este un act care trebuie bine analizat în cazul Guvernului, în condiţiile în care ar putea să-i facă pe unii oameni de afaceri să amâne plata datoriilor către stat, a anunţat marţi liderul PSD, Liviu Dragnea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat recent că amnistia fiscală este o măsură care va debloca o parte din economie, în condiţiile în care, din datoriile totale de 100 de miliarde lei către stat, doar 17 miliarde pot fi recuperate.

Dragnea a anunţat, marţi, că acest act trebuie analizat cu atenţie pentru a nu induce ideea amânării plăţii datoriilor către stat.

”Eu spun cu foarte multă hotărâre şi cu mult drag şi cu multă prietenie: ăsta este un act care se adoptă şi nu se vorbeşte foarte mult. (...) Poate să producă în mintea unor oameni de afaceri, şi nu pot să-i învinovăţesc, ideea că să mai stăm puţin cu plata datoriilor că cine ştie cu ce vin ăştia”, a spus liderul PSD.

El a atras atenţia că acest act nu trebuie să aducă frustrare în rândul celor care sunt cu plata datoriilor la zi.

”Un astfel de act se analizează bine în cadrul Guvernului, se analizează bine în coaliţie, se fac simulări, după care se adoptă cu măsuri care să fie bune pentru mediul de afaceri şi să descătuşeze o parte importantă din acest domeniu dar, în acelaşi timp, să nu fie frustrant pentru cei care şi-au plătit datoriile la zi”, a spus Dragnea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.