Cincizeci de locuinţe din localitatea Boian, judeţul Sibiu, au fost evacuate, luni seară, ca urmare a inundaţiilor provocate de scurgerile de pe versanţi. Mai multe echipaje de pompieri sunt la faţa locului şi intervin pentru evacuarea apei care are în unele locuri şi un metru şi jumătate adâncime. O femeie a cărei casă este situată pe un deal a avut nevoie de îngrijirile medicilor, însă aceştia nu au putut ajunge la ea din cauza apei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Inspectoratukui pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu au anunţat, luni seară, că cincizeci de locuinţe din localitatea Boian au fost evacuate din cauza inundaţiilor. 

”O parte a localităţii Boian este inundată, ca urmare a scurgerilor de pe versanţi. Au fost evacuate 50 de locuinţe. ISU Sibiu intervine pentru protejarea populaţiei şi îndepărtarea efectelor produse de inundaţii. Pentru conducerea intervenţiei, desfăşurată în sprijinul cetăţenilor, în localitatea Boian se află inspectorul şef al ISU Sibiu, colonel Laurenţiu Cosmin Balcu”, au precizat reprezentanţii ISU Sibiu. 
 
 
La faţa locului se intervine cu patru autospeciale şi peste 20 de pompieri, fiind cerute în sprijin mai multe motopompe de capacitate mare şi sisteme de iluminat. 
 
La rândul lor, reprezentanţii Poliţiei Judeţene Sibiu au anunţat că DJ142 B, între localităţile Boian şi Bazna, se închide pe durata nopţii. Anterior, o viitură a surprins o maşină în care se aflau două persoane. 
 
Totodată, reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă au anunţat că un echipaj a fost solicitat în localitatea Boian, pe strada Podului, pentru o pacientă de 50 de ani care prezintă vărsături şi tensiune mare.
 
 
Din cauză că apa are în unele locuri şi un metru şi jumătate, medicii nu au reuşit să ajungă la locuinţa femeii, fiind necesară intervenţia pompierilor. Aceştia au transportat-o pe targă până la Ambulanţă. 
 
Judeţul Sibiu este sub cod galben de ploi abundente, descărcări electrice şi vijelii. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.