Secretarul general adjunct al PMP, Ioana Constantin, susţine că, în loc de "tradiţionala automoţiune de cenzură", Dragnea şi Vâlcov au pus-o pe Dăncilă să prezinte bilanţul primelor şase luni de guvernare. Aceasta spune că adevăratul bilanţ al actualei guvernări cuprinde, printre altele, zero kilometri de autostradă, sute de mii de minute de întârizere a trenurilor CFR, zero respect pentru sănătate şi nicio reformă în educaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Lăsaţi bilanţurile, minciunile, filmele şi promisiunile! Nu mai guvernaţi după PowerPoint-urile lui Vâlcov! În loc de tradiţionala automoţiune de cenzură, Dragnea şi Vâlcov au pus-o pe Dăncilă să prezinte bilanţul primelor şase luni de guvernare. Premierul de plastilină ne-a citit despre <proiecte majore de investiţii strategice> şi despre ajutoare de stat pentru Hollywood. Nici în comediile de la Hollywood nu s-a gândit nimeni să pună pe cineva ca Dăncilă în rolul de premier al unei ţări", a transmis Ioana Constantin printr-un comunicat de presă.
 
Ea susţine că adevăratul bilanţ al guvernării PSD, "nu cel scris de eminenţa cenuşie Vâlcov", este despre: zero interes pentru infrastructură: zero kilometri de autostradă; 900.000 de minute întârzieri ale trenurilor CFR, în primele 6 luni ale anului; poduri care se prăbuşeşc, drumuri care se surpă.
 
Ioana Constantin mai vorbeşte despre zero respect pentru sănătate şi viaţă: spitale care ucid; epidemia de rujeolă imposibil de oprit; lipsa unor medicamente esenţiale pentru bolnavii de cancer; zero respect pentru educaţie şi cultură: Centenarul a fost îngropat de cel mai slab ministru al Culturii; nicio reformă în educaţie, niciun interes pentru a reduce abandonul şcolar sau analfabetismul funcţional.
 
De asemenea, aceasta reclamă şi incapacitatea Executivului de a pregăti preluarea preşedinţiei Consiliului UE din ianuarie 2019; cea mai mare inflaţie din UE; continuarea revoluţiei fiscale de 2 lei a lui Vâlcov; nenumărate gafe în întâlnirile oficiale, numind această perioadă de 6 luni ca fiind una pierdută. 
 
Premierul Viorica Dăncilă şi-a prezentat luni, la Palatul Victoria, bilanţul celor şase luni de guvernare, enumerând, pe fiecare domeniu, principalele obiective îndeplinite sau cele care vor fi, la un moment dat, atinse. Ea a calificat, de exemplu, ca nefondate criticile referitoare la lipsa investiţiilor, în contextul în care bugetul alocat acestora a crescut cu peste 50% în primul semestru, la 9,1 miliarde lei, faţă de primele şase luni ale anului trecut, iar avansul investiţiilor străine arată că investitorii nu se lasă impresionaţi de ştirile false şi alarmiste lansate de criticii Guvernului. Premierul a mai spus că investiţiile străine directe au crescut cu 65,7% după primele şase luni ale anului, faţă de aceeaşi perioadă din 2016, la 2,21 miliarde euro. 
 
Dăncilă a vorbit şi despre creşterea punctul de pensie cu 10 la sută de la 1 iulie acest an, de la 1.000 de lei la 1.100 de lei, creşterea pensiei minime de la 520 la 640 de lei, oferirea subvenţiilor pentru angajarea şomerilor de 2.250 de lei, şi oferirea unei prime de angajare de 1.000 de lei celor care se angajează şi lucrează cel puţin trei luni de zile, dar şi despre reducerea birocraţiei pentru persoanele cu venituri independente, urmând ca din 2019 totul să fie plătit online. Dăncilă a mai susţinut că guvernarea PSD este singura care a realizat creşteri de salarii atât de mari pentru medici, oprindu-se astfel exodul medicilor tineri.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.