USR susţine că bilanţul prezentat de premierul Viorica Dăncilă în domeniul sănătăţii reprezintă nişte "cifre glorioase de pe foaie", astfel că "realitatea PSD e paralelă cu realitatea". USR spune că bilanţul adevărat al guvernării PSD arată că 59 de persoane au murit din cauza rujeolei, construirea a trei spitale regionale este în întârziere, iar 2.000 de medicamente esenţiale au fost retrase de pe piaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Viorica Dăncilă, zisă şi prim-ministru, a citit nişte cifre glorioase de pe foaie. Un bilanţ profesionist în domeniul Sănătăţii ar trebui să plece de la nişte indicatori relevanţi despre starea de sănătate sau măcar de la problemele semnalate de beneficiarii sistemului, pacienţii! Realitatea PSD e paralelă cu realitatea!", a scris USR pe contul de Facebook.

Potrivit USR, adevăratul bilanţ al PSD arată că 59 de persoane au murit din cauza rujeolei, construcţia a trei spitale regionale este în întârziere, iar 2.000 de medicamente esenţiale au fost retrase de pe piaţă.

Premierul Viorica Dăncilă şi-a prezentat luni, la Palatul Victoria, bilanţul celor şase luni de guvernare, enumerând, pe fiecare domeniu, principalele obiective îndeplinite sau cele care vor fi, la un moment dat, atinse. La capitolul sănătate, Dăncilă a spus că guvernarea PSD este singura care a realizat creşteri de salarii atât de mari pentru medici, oprindu-se astfel exodul medicilor tineri.

„Cu certitudine cea mai importantă măsură a fost majorarea consistentă a salariilor medicilor. Creşterile sunt mult peste sută la sută. Această guvernare este cu certitudine singura care a realizat creşteri atât de mari pentru cei care ne asigură sănătatea şi ne salvează viaţa. Dacă adăugăm şi celelalte sporuri şi gărzi, puem spune că veniturile medicilor din România încep să fie comparabile cu cele din Uniunea Europeană. Astfel, s-a oprit în bună parte exodul medicilor tineri şi avem din ce în ce mai multe semnale de întoarcere în ţară a celor plecaţi”, a declarat Viorica Dăncilă luni, la Palatul Victoria.

Premierul a enumerat achiziţiile făcute pentru dotarea spitalelor, precum 16 computere tomograf, 24 de aparate de rezonanţă magnetică, opt unităţi de screening pentru cancerul de col uterin, 21 de sisteme de stocare a imaginilor medicale şi 51 de echipamente pentru terapie intensivă, precizând că acestea urmează să fie instalate.

De asemenea, cinci proiecte în domeniul sănătăţii sunt aprobate pentru a fi implementate prin parteneriat public-privat, respectiv proiect legat de spitalele CFR, construirea spitalelor regionale Timişoara şi Brăila-Galaţi, Complexul Carol Davila, care cuprinde şi Spitalul Republican şi construirea şi operarea unei bănci naţionale de sânge.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.