Un film documentar, realizat de jurnalistul Didier Varrod despre Johnny Hallyday, va fi difuzat în toamnă pe canalul France 3, potrivit Le Parisien.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jurnalistul, cunoscut moderator de emisiuni muzicale pe France Inter, a realizat filme documentare despre Renaud, France Gall sau Julien Clerc. 

El se va folosi din nou de interviuri pentur a vorbi despre muzicianul dispărut în decembrie 2017 şi despre influenţa sa asupra generaţiilor de artişti mai tineri. 

Dintre apropiaţii lui Johnny Hallyday, doar Eddy Mitchell apare în acest film, care va fi difuzat în prime-time pe canalul France 3. 

Johnny Hallyday a murit pe 6 decembrie 2017, la vârsta de 74 de ani, din cauza unui cancer pulmonar.

Jean-Philippe Smet, cunoscut sub numele de scenă Johnny Hallyday, s-a născut pe 15 iunie 1943. La vârsta de 13 ani a urcat pentru prima dată pe scenă - la Copenhaga, unde a cântat „La Ballade de Davy Crockett". În 1957, a asistat la proiecţia filmului„"Lovin’ You", cu idolul său, Elvis Presley. Atunci s-a hotărât să devină cântăreţ de rock’n’roll.

La vârsta de 16 ani şi-a luat numele de Johnny Hallyday. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără „Johnny chante Hallyday" (1965), „Derrière l’amour" (1976), „Lorada" (1995), „Sang pour sang" (1999), „Le Coeur des hommes" (2007) şi „Ça ne finira jamais" (2008).

În 2014, la vârsta de 71 de ani, artistul, care a fost supranumit „Elvis francez", a lansat cel de-al 49-lea album de studio, „Rester vivant".

Hallyday a lansat 46 de albume de studio, 25 de albume live, opt filme şi a câştigat 18 discuri de platină. Potrivit AFP, albumele lui Johnny Hallyday au fost vândute în peste 110 milioane de copii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.