Liderul PMP, Eugen Tomac, spune că, dacă până acum lansa vorbe în eter, acum PSD a trecut la o propagandă înscrisă în ordonanţe de urgenţă care cuprind prevederi golite de conţinut, el făcând referire la ordonanţa privind investiţii de un miliard de euro în domeniul cultural, care nu prevede de unde vin aceşti bani, când vor fi alocaţi şi despre ce obiective culturale este vorba. "Istoria vă va condamna pentru înaltă trădare", afirmă Tomac, care cere din nou demisia ministrului Culturii, George Ivaşcu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul PMP, Eugen Tomac, spune că, dacă până acum lansa vorbe în eter, acum PSD a trecut la o propagandă înscrisă în ordonanţe de urgenţă care cuprind prevederi golite de conţinut, el făcând referire la ordonanţa privind investiţii de un miliard de euro în domeniul cultural, care nu prevede de unde vin aceşti bani, când vor fi alocaţi şi despre ce obiective culturale este vorba.

Într-un mesaj postat sâmbătă pe Facebook şi intitulat "Istoria vă va condamna pentru înaltă trădare", preşedintele PMP, Eugen Tomac, spune că PSD parcă a uitat că este la guvernare şi a intrat în logica unei campanii electorale premature şi, "în loc să se ocupe de treburile ţării, Daddy & company a început să împartă promisiuni (a se citi minciuni), în stânga şi în dreapta".

"Dacă până acum lansau vorbe în eter, acum au trecut la o propagandă înscrisă în ordonanţe de urgenţă, care cuprind prevederi golite de conţinut. În şedinta de Guvern de joi, premierul Viorica Dăncilă a anunţat emiterea unei ordonanţe referitoare la aprobarea “Programului de investiţii în domeniul cultural”. Ar fi vorba despre un miliard de euro pentru achiziţia de monumente istorice şi construirea de obiective culturale. Nicăieri în ordonanţă nu se prevede de unde vin aceşti bani, când vor fi alocaţi, despre ce obiective culturale este vorba. Se spune doar că va fi un program multianual (nu este cuprinsă nici măcar perioada în care se va desfăşura acest proiect). În schimb, în comunicatul Ministerului Culturii se spune că această ordonanţă este în acord cu strategia culturală votată la Congresul PSD. Cine să vă creadă că aceşti bani vor ajunge vreodată în investiţii pentru cultură?", scrie Tomac.

El spune că actualul ministru, George Ivaşcu, s-a dovedit total incapabil să gestioneze Anul Centenarului, îngropând cel mai important eveniment din istoria României şi se întreabă dacă această ordonanţă "nu este o diversiune ”culturală” pentru a ascunde incapacitatea ministrului Ivaşcu de a gestiona Centenarul"

"Oare nu se încearcă ascunderea sub preş a celui mai mare eşec de ţară, din ultima sută de ani? Istoria vă va condamna pentru înaltă trădare şi veţi trăi cu acest supliciu, peste veacuri. De aceea, poate nu este prea târziu, PMP cere, din nou, DEMISIA ministrului Culturii, Geoge Ivaşcu", adaugă liderul PMP.

Executivul a aprobat în şedinţa de joi o Ordonanţă de Urgenţă privind alocarea sumei de 1 miliard de euro pentru investiţii în domeniul culturii, respectiv pentru cumpărarea monumentelor istorice prin exercitarea dreptului de preemţiune al statului, pentru reabilitarea şi modernizarea monumentelor istorice şi obiectivelor culturale sau pentru construirea altor obiective cu destinaţie culturală.

"A fost adoptată o OUG privind aprobarea programului de investiţii în domeniul culturii. Este luată această măsură în contexul Centenarului Marii Uniri, având în vedere faptul că susţinerea, protejarea şi punerea în valoare a patrimoniului cultural duc la conştientizarea valorii acestuia pentur comunitate şi se întăreşte poziţionarea culturii ca important pilon al dezvoltării durabile. Se aprobă prin acest act normativ în bugetul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale pentru implementarea acestui program alocarea sumei de 1 miliard de euro, în baza căreia se pot încheia contracte de finanţare multianuale”, a declarat purtătorul de cuvând al Guvernului, Nelu Barbu, la finalul şedinţei de joi.

Potrivit acestuia, banii vor fi folosiţi pentru finanţarea mai multor investiţii, pentru achiziţia de monumente istorice în baza dreptului de preemţiune al statului, pentru construirea sau pentru modernizarea obiectivelor culturale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.