O echipă a Corupului de Control a Ministerului Energiei merge la Mediaş, pentru a face verificări privind cauzele exploziei în urma căreia şi-a pierdut viaţa un angajat al Romgaz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este o săptămână neagră pentru industria energetică românească. Din păcate, astăzi am mai pierdut un energetician, angajat al companiei Romgaz Mediaş, în urma exploziei de la sonda 25 Chedea.  (...) Corpul de Control al Ministerului Energiei se află deja pe drum spre Mediaş pentru a clarifica împrejurările acestui tragic incident”, a anunţat ministrul Energiei, Anton Anton, într-un comunicat postat pe site-ul ministerului.

O explozie neurmată de incendiu s-a produs, vineri, la sonda 25 Chedea, aparţinând SC.Romgaz, în localitatea Cecheşti, judeţul Harghita, iar în urma deflagraţiei şi-a pierdut viaţa un muncitor. 

Compania Romgaz a anunţat că muncitorul era operator de extracţie şi efectua refularea apelor reziduale din separatorul subteran, către bazinul colector. 

”Pacientul a fost transportat la spital, iar după primele investigaţii s-a constatat că este nevoie de o intervenţie chirurgicală de urgenţă, fapt pentru care a fost solicitat elicopterul SMURD pentru preluarea şi transportarea victimei la Spitalul

Clinic Judeţean de Urgenţă Tg .Mureş. Victima se afla în stare de inconstienţă şi s-a încercat resuscitarea acesteia, fără a raspunde însă la stimuli. Din păcate, deşi au fost depuse toate eforturile de către personalul medical, acesta nu
a mai putut fi salvat”, a mai precizat compania. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.