Compania Romgaz a anunţat, vineri, că muncitorul care a murit în urma unei explozii care s-a produs la o sondă din judeţul Harghita era operator de extracţie şi efectua refularea apelor reziduale din separatorul subteran, către bazinul colector. Deflagraţia a avut loc la separatorul subteran, în perioada următoare urmând a se stabili cauza exploziei şi valoarea pagubelor produse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În jurul orei 9.30, s-a produs o explozie a separatorului subteran, explozie care s-a soldat cu rănirea unui operator de extracţie, care efectua conform sarcinilor de serviciu, refularea apelor reziduale din separatorul subteran, către bazinul colector”, a anunţat Romgaz, într-un comunicat. 

Potrivit companiei, au fost alertate imediat echipajele de intervenţie, iar o ambulanţă a Spitalului Cristuru Secuiesc

s-a deplasat de urgenţă la faţa locului.

”Pacientul a fost transportat la spital, iar după primele investigaţii s-a constatat că este nevoie de o intervenţie chirurgicală de urgenţă, fapt pentru care a fost solicitat elicopterul SMURD pentru preluarea şi transportarea victimei la Spitalul
Clinic Judeţean de Urgenţă Tg .Mureş. Victima se afla în stare de inconstienţă şi s-a încercat resuscitarea acesteia, fără a raspunde însă la stimuli. Din păcate, deşi au fost depuse toate eforturile de către personalul medical, acesta nu
a mai putut fi salvat”, a mai precizat compania. 

Romgaz a transmis condoleanţe familiei muncitorului. 

De asemenea, compania anunţă că în perioada următoare se vor incestiga cauzele care au dus la producerea
incidentului şi să va face o evaluare a pagubelor de natură materială provocate. 

O explozie neurmată de incendiu s-a produs, vineri, la sonda 25 Chedea, aparţinând SC.Romgaz, în localitatea Cecheşti, judeţul Harghita. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.