Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) a revizuit în scădere, la 5,5%, estimarea privind creşterea economiei româneşti în acest an, la şase luni după ce a prognozat un avans de 6,1%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În iarna acestui an, CNSP, a crescut, de la 5,5% la 6,1%, prognoza privind avansul Produsului Intern Brut (PIB) în acest an.

În prezent, comisia aşteaptă, pentru acest an, un PIB de 945 miliarde lei (203 miliarde euro), faţă de 930 miliarde lei (200 miliarde euro) în estimarea din februarie.

Totodată, comisia a crescut estimarea legată de indicele preţurilor de consum, de la o medie anuală de 4,3% prognozată în iarnă, la 4,7%.

În schimb, CNSP a lăsat neschimbată estimarea pentru evoluţia economiei în 2019, de 5,7%, cea referitoare la deficitul comercial (14,6 miliarde euro) şi cea legată de deficitul de cont curent (6,28 miliarde euro, 3,1% din PIB).

În 2017, PIB-ul României a crescut, comparativ cu 2016, cu 6,9%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statitsică (INS).

În luna iulie, INS a reconfirmat estimările publicate la jumătatea lunii mai, referitoare la creşterea de 4%, pe serie brută, a economiei româneşti în primul trimestru al acestui an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.