Romanul grafic de memorii „They Called Us Enemy” al lui George Takei va fi lansat în vara lui 2019, potrivit The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

IDW Publishing este cea care publică volumul ce cuprinde amintiri ale lui Takei de când, în copilărie, a trăit în lagăre americane de internare.

Romanul este scris de Takei cu Justin Eisinger şi Steven Scott, iar grafica este realizată de Harmony Becker.

„They Called Us Enemy” revizitează copilăria actorului şi activistului din ipostaza unuia dintre cei 120.000 de japonezi-americani ţinuţi în lagăre ale SUA din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Potrivit editurii, cartea este „o relatare la prima mână făcută de Takei a acelor ani în spatele sârmei ghimpate, a terorilor şi micilor bucurii ale copilăriei umbrite de rasismul legalizat, a alegerile dificile pe care mama lui a fost nevoită să le ia, a credinţei tatălui lui în democraţie şi cum experienţele acelea au stat la baza viitorului lui. Ce însemană să fii american? Cine decide? Când lumea este împotriva ta, ce poate face o singură persoană?”.

„Întotdeauna, misiunea mea în viaţă a fost să aduc la cunoştinţa oamenilor detenţia nedreaptă a japonezilor-americani în lagăre, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Dar nu am avut idee cât de relevant va fi acest capitol întunecat al istoriei americane pentru vremurile noastre”, a spus Takei.

Eisinger şi Scott vor discuta proiectul vineri, la Comic Con, în panelul intitulat „The Human Condition: Connecting Humanity with Graphic Novels”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.