Cei 30.000 de elevi înscrişi în campania naţională de educaţie ecologică ,,Baterel şi Lumea Non-E” a Asociaţiei Environ, au marcat o nouă premieră în anul şcolar 2017-2018: reciclarea a peste 10.000 kg de baterii uzate şi 100.000 kg de echipamente electrice şi electronice în cea de-a VII-a ediţie a programului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comunitatea #EroiiReciclării formată din elevii participanţi din 1200 de şcoli, grădiniţe şi licee au reuşit împreună cu profesorii coordonatori să depăşească recordurile de colectare în unităţile de învăţământ, devenind astfel adevărate repere în ceea ce priveşte atitudinea şi comportamentul ecologic. Performanţele copiilor au fost recompensate cu 85.000 de produse comandate pe platforma online www.magazinbaterel.ro, iar şcolile care au colectat cea mai mare cantitate de echipamente electrice vechi, Şcoala Gimnazială Neagra Sărului 8.236 kg şi respectiv, cea mai mare cantitate de baterii uzate, Şcoala Gimnazială Ştefan cel Mare Galaţi 154 kg, vor fi premiate cu dotări în valoare de 1000 euro.

Micii ecologişti s-au întrecut nu doar în colectarea efectivă a deşeurilor, ci şi-au pus în practică imaginaţia şi creativitatea prin realizarea de colaje, reportaje, scenete şi piese de teatru, experimente ştiinţifice sau activităţi de voluntariat în vederea promovării reciclării ca stil de viaţă. La începutul lunii septembrie, echipele câştigătoare formate din elevi de la clasele I-VIII de la Şcoala Gimnazială Ion I. Graure Bălţeni, jud.Olt,  Liceul Tehnologic Cozmeşti din jud.Iaşi şi Şcoala Ştefan cel Mare din Alexandria se vor relaxa într-o binemeritată tabără la Păltiniş, iar colegii mai mici de la clasa pregătitoare de la Şcoala Gimnazială nr. 4 din Sibiu vor primi câte un set de role şi echipamente de protecţie.

,,La fiecare final de ediţie a campaniei Baterel şi Lumea Non-E, facem un bilanţ al rezultatelor obţinute şi constatăm că adevăratul nostru câştig pe lângă cantităţile reciclate constă în contribuţia la cultivarea şi răspândirea conceptelor de protecţie a mediului înconjurător în viaţa şcolară, la aportul pe care îl avem în educarea unor viitori tineri responsabili, la bucuria pe care o facem celor mici cu fiecare premiu oferit, cu fiecare experienţă trăită împreună cu ei. Anul acesta am fost impresionaţi de gestul unor elevi generoşi care au ales să doneze punctele acumulate şi să fie transformate în rechizite dăruite copiilor nevoiaşi de la centrul Salvaţi Copiii din Nazarcea. Este poate cea mai mare dovadă a eficienţei acestui program care nu formează doar ecologişti, ci şi tineri altruişti, cu un puternic simţ civic. Acestea sunt lucrurile care ne dau energie să continuăm să perfecţionăm programul an de an,” a declarat Andrei Orban, preşedintele Asociaţiei Environ.

,,Baterel şi Lumea Non-E” este cea mai complexă  campanie de educaţie ecologică din România, fiind singurul program care îmbină perfect componenta didactică cu cea aplicată, dar şi latura digitală, participanţii beneficiind de materiale personalizate pentru promovarea principiilor colectării selective şi reciclării deşeurilor, suporturi de curs şi cărţi pentru copii, dar şi recipiente speciale pentru colectarea bateriilor uzate şi a electronicelor vechi. Mai mult decât atât, elevii au la dispoziţie o platformă unică în România, www.magazinbaterel.ro, unde toţi cei care colectează baterii sau acumulatorii uzaţi, precum şi deşeuri electrice şi electronice, îşi pot fructifica efortul prin achiziţionarea de rechizite, accesorii şi jocuri dintr-o gamă diversă, pentru suporterii adevăraţi existând şi o colecţie de produse personalizate cu mascota campaniei. Astfel, deşeul predat de elev în campanie devine o monedă de schimb utilizată în magazinul online pentru produsele atât de necesare şcolarilor.

Lista detaliată a câştigătorilor, precum şi premiile oferite, este disponibilă pe www.magazinbaterel.ro, o nouă ediţie urmând a fi lansată la jumătatea lunii septembrie.

Campania ,,Baterel şi Lumea Non-E” este un proiect naţional de conştientizare, responsabilitate socială şi colectare selectivă, organizată încă din 2011 de Asociaţia Environ în parteneriat cu Asociaţia Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor (SNRB) şi care se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Ministerului Educaţiei Naţionale, cu sprijinul Ministerului Mediului şi al Gărzii Naţionale de Mediu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.