Vineri, 13 iulie 2018, Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR), organismul profesional care gestionează profesia contabilă în ţara noastră, a organizat evenimentul festiv consacrat Zilei Naţionale a Contabilului Român, o sărbătoare cu tradiţie a vieţii contabile din ţara noastră, ajunsă în acest an la cea de-a XIV-a ediţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reuniunea aniversară s-a înscris în seria manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri de la 1918, demarată de CECCAR prin organizarea, în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Primăria Municipiului Blaj şi Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, la 13 aprilie a.c., a evenimentului profesional-academic cu tema 97 de ani de istorie a profesiei contabile în România la 100 de ani de la Marea Unire, temă aleasă şi pentru ediţia de anul acesta a Zilei Naţionale a Contabilului Român.

Evenimentul dedicat profesiei contabile a fost celebrat în mod unitar, în toată ţara, sub patronajul filialelor CECCAR, pentru recunoaşterea oficială a rolului important pe care profesia şi practicanţii acesteia îl au în economie şi societate. Începând din acest an, sărbătoarea specialiştilor contabili – membri ai CECCAR – are loc la data de 13 iulie. În urmă cu 97 de ani, la 13 iulie 1921, Regele Ferdinand I al României a aprobat, prin decret regal, Legea pentru organizarea Corpului de Contabili Autorizaţi şi Experţi Contabili, fiind reglementată astfel profesia contabilă în ţara noastră.

În Capitală, evenimentul aniversar s-a desfăşurat la Radisson Blu Hotel, în prezenţa a peste 350 de profesionişti contabili din Municipiul Bucureşti, oficiali ai instituţiilor publice şi reprezentanţi ai mediului de afaceri cu care CECCAR întreţine relaţii strânse de colaborare, precum şi ai mass-media.

Cuvântul de deschidere a fost rostit de preşedintele Consiliului Superior al CECCAR, prof. univ. dr. Robert-Aurelian Şova, expert contabil, moment urmat de intonarea imnului naţional şi de discursul preşedintelui CECCAR Filiala Bucureşti, expert contabil Aurel Andrei.

Preşedintele CECCAR, prof. univ. dr. Robert-Aurelian Şova, în mesajul adresat colegilor şi invitaţilor speciali, a relevat importanţa evenimentului aniversar, evocând în acest sens principalele momente ale istoriei Corpului, inclusiv cele de afirmare a contabililor români pe plan internaţional. Totodată, preşedintele CECCAR a acordat o atenţie deosebită prezentului şi viitorului profesiei sub impactul noilor tehnologii, specifice erei digitale.

Participanţii au urmărit un film documentar consacrat procesului istoric de instituţionalizare a profesiei contabile în ţara noastră. Cu acest prilej festiv, prof. univ. dr. Robert-Aurelian Şova a prezentat noua propunere de logo al CECCAR, care conţine atât simboluri tradiţionale, precum caduceul – reprezentare iconografică şi mitologică a comerţului, cât şi elemente specifice noilor tehnologii digitale. Noua propunere de logo, adaptată la economia digitală şi globalizată, este însoţită de tagline-ul „ContaŢi pe Noi. ContaŢi, prin Noi. Întotdeauna!”.

Mesaje de salut şi calde felicitări au fost transmise de invitaţii speciali: George Constantin Păunescu, preşedintele Uniunii Generale a Industriaşilor din România (UGIR), Alexandra Lazăr, director – Direcţia de legislaţie şi reglementări contabile din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, Alexandru Costache, director în cadrul Curţii de Conturi a României, Dragoş Doroş, prim-vicepreşedinte al Camerei Consultanţilor Fiscali, Dana Ababei, preşedintele Consiliului Director al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR), Mihaela Robu, Business Development Manager în cadrul ACCA South-Eastern Europe.

Tema evenimentului – 97 de ani de istorie a profesiei contabile în România la 100 de ani de la Marea Unire – a adus în discuţie aspecte de interes pentru specialiştii contabili şi activitatea profesională cotidiană a acestora, dezbătute de conducerea CECCAR împreună cu invitaţii speciali.

Cu ocazia acestei deosebite reuniuni festive, CECCAR Filiala Bucureşti a evidenţiat activitatea membrilor organismului profesional desfăşurată în anul anterior, prin organizarea Topului local al membrilor CECCAR, fiind recunoscute astfel performanţele societăţilor de expertiză contabilă şi de contabilitate, precum şi ale experţilor contabili şi contabililor autorizaţi la nivel individual, în semn de apreciere a aportului acestora la dezvoltarea economică naţională, în susţinerea interesului public.

Preşedintele Consiliului Superior al CECCAR,

Prof. univ. dr. Robert-Aurelian Şova, expert contabil

Direcţia Comunicare şi Marketing

E-mail: comunicare@ceccaro.ro

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.