BrainScope One, un dispozitiv mobil de scanare a creierului, are performanţe mai bune decât computerul tomograf în diagnosticarea traumatismelor, combinând software-ul smartphone-urilor cu o cască cu electrozi, relatează Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, un tehnician medical sau un asistent medical plasează electrozii pe fruntea pacientului şi pe tâmple şi în jurul urechilor.

Dispozitivul înregistrează o encefalogramă îm aproximativ cinci minute. Softul calculează apoi probabilitatea existenţei unor daune structurale ale creierului sau problemele funcţionale, pe baza deviaţiei faţă de o bază de date de semnale ale unui creier sănătos.

Inovaţia aparţine directorului general al companiei BrainScope, Michael Singer, din Bethesda, Md.

BrainScope a atras de la investitori 60 de milioane de dolari şi a obţinut contracte în valoare de circa 30 de milioane de dolari de la Pentagon.

Singer promovează dispozitivul medical pentru a fi folosit în unităţi militate, echipe sportive, unităţi de primiri urgenţe şi alte clinici.

Testele clinice au arătat că BrainScope One poate indica prezenţa sau absenţa traumatismelor creierului cu o acurateţe de 98% şi că dispozitivul ar putea reduce numărul de tomografii cu circa o treime.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite a aprobat utilizarea dispozitivului de 15.000 de dolari în 2016, iar în prezent acesta este folosit în aproximativ 150 de locuri din SUA, a spus Singer.

 Următorul pas este ca anul viitor BrainScope să fie mai ieftin şi să fie disponibil într-o măsură mai mare, iar pe viitor să poată diagnostica şi alte boli, cum este accidentul vascular-cerebral.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.