Ambasadorul SUA la Bucureşti Hans Klemm şi ataşatul FBI David Varner, recent sosit la post, s-au întâlnit marţi cu procurorul şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Anca Jurma, pe care au asigurat-o de continuarea sprijinului ambasadei, anunţă reprezentanţa diplomatică la Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ambasadorul Hans Klemm şi ataşatul FBI David Varner, recent sosit la post, s-au întâlnit astăzi cu doamna Anca Jurma, procuror şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) la sediul instituţiei şi au asigurat-o de continuarea sprijinului Ambasadei. Ambasadorul Hans Klemm şi doamna Anca Jurma au discutat şi despre modalităţile de întărire a cooperării dintre Statele Unite şi România în domeniul aplicării legii", a anunţat, pe Facebook, Ambasada SUA la Bucureşti.

Anca Jurma a preluat săptămâna trecută mandatul de procuror-şef interimar al DNA, după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de recocare din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi. Jurma spunea că DNA are o răspundere majoră, şi anume combaterea corupţiei, astfel că instituţia trebuie să rămână independentă şi relevantă, mai ales în condiţiile în care România încă se confruntă cu acest fenomen. Procurorul a dat asigurări că va avea un mandat echilibrat şi că în cele şase luni pe care le va petrece la conducerea Direcţiei va continua lupta anticorupţie pe care instituţia a început-o în urmă cu 15 ani. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.