Plafonul veniturilor până la care pensionarii pot beneficia de medicamente compensate va fi majorat cu 10 la sută, de la 900 de lei la 990 de lei, a anunţat marţi premierul Viorica Dăncilă. Măsura va fi adoptată în şedinţa de Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Dorim ca pensionarii care au beneficiat de o nouă majorare a pensiilor începând cu 1 iulie să-şi păstreze acest drept, şi anume accesul la medicamente compensate. Este a doua majorare a acestui plafon în actuala guvernare”, a explicat Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Plafonul veniturilor va fi astfel majorat de la 900 de lei la 990 de lei.

Premierul a amintit că este a doua majorare pe care o face actuala guvernare, prima fiind în luna iunie a anului trecut, când plafonul a crescut de la 700 de lei la 900 de lei.

„Am luat această măsură tocmai pentru a ne asigura că tot mai mulţi pensionari pot beneficia de medicamente la un cost cât mai accesibil, în condiţiile în care acest plafon a fost îngheţat pe o perioadă de opt ani”, a spus Dăncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.