Liderul PNL, Ludovic Orban, spune, comentând informaţiile vehiculate în spaţiul public privind o Ordonanţă de Urgenţă care ar fi pregătită de Guvern pentru aministierea şi graţierea unor fapte penale, că nu există nicio situaţie excepţională şi nicio bază constituţională pentru ca Executivul să adopte o astfel de ordonanţă, iar liberalii îi somează pe mebrii Guvernului "să nu fie slugile lui Dragnea şi să nu transpună în realitate visele bolnăvicioase ale lui Dragnea".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"PNL atrage atenţia că nu există nicio bază constituţională pentru adoptarea unei astfel de OUG. În conformitate cu prevederile constituţionale, ordonanţele de urgenţă pot fi adoptate de guvern în situaţii excepţionale, când nu sunt alte situaţii. Nu avem nicio situaţie excepţională. În Parlament se dezbat de un an şi jumătate legile justiţiei, au fost dezbătute Codul penal şi Codul de procedură penală, ca urmare nu există niciun fel de temei pentru Guvern de a emite prin intermediul OUG de a modifica legi care să afecteze funcţionarea justiţiei în ansamblu”, a declarat luni Ludovic Orban.

PNL le cere membrilor Guvernului să nu devină slugile lui Liviu Dragnea şi să nui pună în practică visele bonăviocioase.  

"Somăm mebrii Guvernului să nu fie slugile lui Dragnea şi să nu transpună în realitate visele bolnăvicioase ale lui Dragnea. Până la urmă, răspunderea pentru orice act administrativ al Guvernului apaţine membrilor guvernului, nu instigatorilor, care caută să folosească orice fel de instituţie a statului român pentru a-şi rezolva problemele personale. Imaginea României şi aşa are de suferit şi România tinde să devină un stat problemă la nivelul Uniunii Europene, ca urmare a intrării cu bocancii în legile justiţiei şi în Codul penal şi Codul de procedură penală”, a mai spus Orban.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.