"Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari", în regia lui Radu Jude, primul film românesc recompensat cu marele premiu al Festivalului de la Karlovy Vary - Globul de Cristal, va fi proiectat în avanpremieră naţională la Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul (6-12 august) de la Sfântu Gheorghe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu Ioana Iacob, Alexandru Dabija, Alex Bogdan, Ilinca Manolache, Şerban Pavlu şi Claudia Ieremia în distribuţie, filmul spune povestea realizării unei reconstituiri istorice pentru un spectacol de stradă. 

Filmul va fi distribuit în cinematografele din România începând cu 28 septembrie.

Radu Jude a câştigat Trofeul Anonimul la ediţia din 2012, pentru filmul "Toată lumea din familia noastră", premiu acordat pe baza voturilor publicului.

"Povestea unui pierde-vară" va fi prezentat în proiecţie specială la Festival, cu participarea regizorului Paul Negoescu şi a unei părţi din echipă. Cu Alexandru Papadopol, Nicoleta Lefter şi Radu Romaniuc, filmul spune povestea lui Petru, un profesor de matematică aflat într-o relaţie deschisă cu Irina, care află că este însărcinată. Filmul va intra în cinema din 21 septembrie 2018.



"Secreatul fericirii", debutul în regie al actorului Vlad Zamfirescu este entry-ul românesc din competiţia de lungmetraj Anonimul 15, alături de alte cinci filme propuse de selectorul Ludmila Cvikova. Filmul, în doar trei personaje, spune povestea a doi prieteni, interpretaţi de Vlad Zamfirescu şi Theo Marton, care descoperă că fericirea unuia depinde de nefericirea celuilalt. Filmul va fi lansat în cinematografe pe 19 octombrie.

"Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor", în regia lui Emanuel Pârvu a fost prezentat în premieră mondială în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Sarajevo în august 2017, unde a obţinut Premiul pentru Regie şi Premiul pentru "cel mai bun actor" - Şerban Pavlu. Filmul a fost apoi inclus în competiţia oficială a Festivalurilor de Film de la Geneva şi Beijing şi prezentat în selecţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Cottbus, în cadrul Making Waves: New Romanian Cinema, la New York, precum şi în Balkan Competition a Festivalului de Film de la Sofia.

Filmul va fi proiectat la Anonimul 15 în prezenţa regizorului Emanuel Pârvu, a producătorului Miruna Berescu, a co-producătorului Dan Chişu, a actorului Şerban Pavlu şi a directorului de imagine Silviu Stavilă.

Dan Chişu va prezenta de asemenea la Festival un scurt extras din cel mai recent film pentru care semnează regia - "Jandarmul".

Vor fi proiectate la Festival: "Un pas în urma serafimilo" (România, 2017), regia Daniel Sandu - în prezenţa lui Vlad Ivanov, recompensat anul acesta cu Premiul Gopo pentru "cel mai bun actor într-un rol principal"; "Pororoca" (România, 2017), regia Constantin Popescu - prezentat în premieră mondială în competiţia Festivalului de Film de la San Sebastian, 2017 şi câştigător al Premiului pentru "cel mai bun actor" - Bogdan Dumitrache; "Soldaţii. Poveste din Ferentari" (România, 2017), regia Ivana Mladenovic; "Dacii liberi" (documentar, România, 2018) - proiectat în prezenţa co-regizoarei Monica Lăzurean - Gorgan şi "Cadoul de Crăciun" (scurtmetraj, România, 2018), cu Ioana Flora şi Adrian Văncică în rolurile principale - proiectat în prezenţa regizorului Bogdan Mureşanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.