Autorităţile franceze au anunţat că 292 de persoane au fost reţinute în toată ţara, duminică, în urma incidentelor produse după finala Cupei Mondiale, câştigată de selecţionata antrenată de Didier Deschamps, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acelaşi timp, 45 de poliţişti şi jandarmi au fost răniţi în confruntările cu grupurile de turbulenţi. Din fericire, a precizat Minsterul francez de Interne, niciunul nu a fost grav rănit.

Incidentele cele mai grave au avut loc la Paris, Lyon şi Marsilia. La Lyon, au fost reţinute 30 de persoane, 18 pentru furt prin efracţie, dintr-un magazin Lacoste şi dintr-o vitrină a magazinului universal Le Printemps, din centrul oraşului. Ceilalţi 12 sunt acuzaţi de violenţe şi de aruncarea de proiectile înspre forţele de ordine, soldate cu 11 răniţi în rândul acestora din urmă.

Bucuria câştigării titlului mondial de către selecţionata antrenată de Didier Deschamps a fost umbrită, duminică, de numeroase incidente care au izbucnit la Paris şi în alte localităţi din ţară, după ce grupuri de tineri au distrus maşini, au devastat magazine şi au atacat forţele de ordine.

Reprezentativa Franţei a câştigat Cupa Mondială la fotbal pentru a doua oară în istoria sa, după ce a învins, duminică, la Moscova, cu scorul de 4-2 (2-1), selecţionata Croaţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.