Aproximativ 60 de kilograme de peşte, dintre care 40 de kilograme de cegă, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră tulceni într-o ambarcaţiune în care se aflaui trei bărbaţi. Aceştia nu aveau documente legale pentru peştele respectiv şi sunt cercetaţi. Sturionii au fost eliberaţi în natură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Chilia au efectuat un control asupra a trei persoane aflate într-o ambarcaţiune, care naviga pe braţul Chilia, judeţul Tulcea.

Astfel, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei trei sunt cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 40 şi 48 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea.

De asemenea, poliţiştii de frontieră au descoperit în ambarcaţiune plase de pescuit având în ele captura de peşte ce conţinea cantitatea de 40 kilograme specia cegă şi 18 kilograme de plătică, în stare proaspătă, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente legale.

Cantitatea de sturion a fost redată mediului natural în prezenţa reprezentanţilor Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, iar cele 18 kilograme de plătică urmează să fie predate unei societăţi comerciale de profil.

Cei tri bărbaţi sunt cercetaţi săvârşirii infracţiunii de ”pescuitul, deţinerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturaţi pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum şi a produselor şi subproduselor obţinute din aceştia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare”.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.