Sindicaliştii din penitenciare anunţă, vineri, că au făcut plângere penală împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, iar procurorii au început urmărirea penală in rem pentru abuz în serviciu. În aceast săptămână, dincicaliştii din Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) au fost audiaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de sindicaliştii din penitenciare, ministrul Justiţiei ”are deja un dosar penal pentru abuz în serviciu în care a a fost declanşată urmărirea penală în rem”.

”Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor informează că un dosar penal referitor la abuz în serviciu şi restricţionarea dreptului de reprezentare sindicală pe numele ministrului Tudorel Toader se află deja în lucru la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind declanşată urmărirea penală în rem”, au anunţat sindicaliştii.

Potrivit acestora, în cursul acestei săptămâni, reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor au fost audiaţi, ”făptuitorul Tudorel Toader urmând a fi chemat în perioada următoare pentru a fi chestionat în legătură cu acuzaţiile de abuz în serviciu şi de restricţionare a dreptului de reprezentare sindicală”.

Marţi, sindicaliştii au anunţat că pregătesc o nouă plângere penală pentru abuz în serviciu pe numele ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, susţinând că angajaţii din penitenciare nu îşi primesc banii pentru orele suplimentare pentru că ministrul întârzie semnarea unui ordin.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.