Două surori din judeţul Suceava, în vârstă de 13 şi 16 ani, s-au încecat, joi după-amiază, în timp ce se scăldau în râul Moldova, în localitatea Capu Codrului, prima victimă fiind fata cea mică, în timp ce sora mai mare a încercat să o salveze. De faţă a mai fost o prietenă, care a cerut ajutor la 112, însă până la găsirea lor au trecut aproximativ 45 de minute, astfel că manevrele de resuscitare aplicate nu au dat rezultate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul a avut loc în localitatea Capu Codrului, din judeţul Suceava, unde trei adolescente au mers să se scalde în râul Moldova. Două dintre acestea erau surori, de 13 şi 16 ani, iar cea mică a dispărut la un moment dat sub apă, fiind trasă de curenţi.

Sora mai mare a sărit să o caute, însă şi aceasta a dispărut în râu, astfel că prietena lor, martoră la incident, a sunat la 112 pentru a solicita sprijin.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Alin Găleată, a declarat pentru News.ro că echipajele trimise au ajuns la 15 minute de la apel, însă căutările au mai durat aproximativ 30 de minute.

”În locul în care au fost găsite trupurile, apa avea o adâncime de aproximativ patru metri. Echipajele medicale ale SMURD şi Serviciului de Ambulanţă Judeţean au aplicat manevrele de resucitare, dar nu au dat rezultate, fiind declarat decesul în cazurile ambelor victime”, a declarat sursa citată.

Poliţiştii au început o anchetă în acest caz.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.