Preşedintele USR, Dan Barna, reclamă faptul că la o zi după ce a fost votat Codul administrativ care prevede, printre altele, pensii spciale pentru aleşii locali, liderul PSD, Liviu Dragnea, anunţă o nouă lege a pensiilor care va "repara nedreptăţi". Barna spune că banii cheltuiţi anual pentru pensiile speciale ar putea fi folosiţi pentru servicii sociale, în condiţiile în care mai mulţi parlamentari vor beneficia de două pensii speciale, iar preşedintele CCR, Valer Dorneanu, va avea patru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Culmea cinismului! La o zi după ce PSD a votat pensii speciale pentru baronii locali, Liviu Dragnea are tupeul să promită că viitoarea lege a pensiilor va repara nedreptăţi. Dreptatea asta e doar o perdea de fum sub care ascunde că, după ce a furat bani de la copiii defavorizaţi, va fura şi de la pensionari. Liviu Dragnea va cumula la pensia normală, două pensii speciale, de parlamentar şi de preşedinte de Consiliu Judeţean”, a scris Dan Barna pe contul său de Facebook.

El susţine că banii cheltuiţi anual pentru pensiile speciale ar putea fi folosiţi pentru servicii sociale, în condiţiile în care mai mulţi parlamentari vor beneficia de două pensii speciale, iar preşedintele CCR, Valer Dorneanu, va avea patru pensii speciale.

“7,2 miliarde de lei se cheltuiesc anual pentru pensiile speciale, bani care ar putea să fi folosiţi pentru a crea servicii sociale reale pentru persoanele cele mai vulnerabile din societate: copiii şi vârstnicii. Mulţi dintre actualii parlamentari şi primari vor cumula mai multe pensii speciale, chiar Olguţa Vasilescu va primi două. Dar marele superpensionar este Valer Dorneanu care va cumula nu mai puţin de patru pensii speciale: de magistrat, de parlamentar, de judecător al CCR şi de Avocat al Poporului”, a mai scris Barna.

Preşedintele USR susţine eliminarea pensiilor speciale deoarece “un sistem de pensii echitabil este bazat pe contributivitate şi solidaritate, nu pe privilegii”.

“O adevărată reparaţie ar fi eliminarea pensiilor speciale, aşa cum a propus printr-un proiect de lege USR. Noi am contestat la CCR şi Codul Administrativ care dă pensii speciale baronilor locali. Un sistem de pensii echitabil este bazat pe contributivitate şi solidaritate, nu pe privilegii. Continuator al nomenclaturii comuniste, PSD s-a bazat întotdeauna pe favorizarea unor categorii socio-profesionale prin acordarea de privilegii materiale. Pensiile speciale sunt expresia acestui favoritism şi duc la dezbinare socială”, a mai adăugat el.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri seară la Antena 3 că în această vară va lucra cu premierul Viorica Dăncilă, cu ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi cu alţi colegi pentru realizarea unei noi legi a pensiilor care să "îndrepte o uriaşă nedreptate care există în România de ani buni". Dragnea mai anunţă că până la finalul anului legea va fi adoptată de Parlament.

"În această vară voi lucra cu doamna Olguţa Vasilescu, cu doamna prim-ministru şi cu alţi colegi şi în toamnă vreau să intrăm în forţă cu legea pensiilor. O vom face. Este o lege extrem de mult aşteptată, este o lege nu uşoară, dar este o altă măsură pe care trebuie să o luăm ca să îndreptăm o uriaşă nedreptate care există în România de ani buni. O uriaşă nedreptate care se face pensiilor. Nu va fi uşor de adoptat această lege, sunt sigur că vom avea şi aici piedici uriaşe pentru că este un mare bine care se va face pentru o categorie mare de români. Vorbim de milioane de români care vor beneficia, dar îi asigur că o vom duce la capăt. Vom începe discuţiile cu asociaţiile de pensionari şi nu numai, până la sfârşitul verii proiectul va fi finalizat şi vom intra în proceuri în forţa constituţională şi legislativă, în aşa fel încât până la sfârşitul acestui ani legea pensiilor să fie adoptată în Parlament", a spus Liviu Dragnea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.