Lisa Page, o fostă membră FBI care a participat la anchete cu privire la Hillary Clinton şi Donald Trump, a refuzat să depună mărturie într-o Comisie parlamentară care urma să o audieze în legătură cu acuzaţii de parti-pris comtra preşedintelui american, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Page a avut o relaţie extraconjugală cu colegul său Peter Strzok, din 2015 în 2017, iar corespondenţa lor privată le-a dezvăluit opoziţia faţă de candidatul republican, care i-a numit ”amabţii de la FBI”. Ea urma să fie audiată miercuri în Comisia Justiţiei şi Comisia de anchetă a Camerei Reprezentanţilor.

"Fosta MINCINOASĂ de la FBI Lisa Page nu a răspuns citaţiei Camerei Reprezentanţilor de a depune mărturie în Congres! Uau, dar cine este surprins cu adevărat!”, a scris miercuri noaptea, pe Twitter, Donald Trump.

 

”Ea a lucrat, împreună cu amantul ei, agentul FBI Peter Strzok, la vânătoarea de vrăjitoare trucată, afacerea poate cea mai părtinitoare şi coruptă DIN ISTORIE!”, apreciază el.

Potrivit preşedintelui Comisiei judiciare, republicanul Bob Goodlatte, fosta jurisă Lisa Page ”nu are scuze” să nu fie audiată.

”Se pare că Lisa Page are ceva de ascuns”, a apreciat el într-un comunicat, adăugând că ea este ”un martor-cheie”. ”Este esenţial ca ea să compară în Comisie, pentru a ne răspunde la întrebări, în cadrul anchetei noastre”.

El a ameninţat că o va da în judecată cu privire la ultraj, în cazul în care ea nu acceptă să fie audiată până vineri dimineaţa.

Avocata lui Page, Amy Jeffress, a precizat într-un comunicat că clienta sa ar trebui ca mai întâi să aibă acces la documente FBI studiate de Comisie înainte să fie audiată şi că aceasta nu a dat curs unor cereri ale lui Page de se prezenta în Congres la o dată ulterioară.

”Prin faptele şi vorbele sale, Lisa a arătat foarte clar că va coopera în această anchetă. Tot ceea ce cere ea este să fie tratată ca ceilalţi martori”, a subliniat avocata.

Ea a denunţat ”tactici de hărţuire” ”inutile” din partea celor două comisii parlamentare.

Lisa Page şi Peter Strzok se află în centrul unei campanii republicane vizând să discrediteze poliţia federală (FBI) şi ancheta procurorului special Robert Mueller, la care au participat o scurtă perioadă de timp, cu privire la eventuală complicitate între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Rusia cu scopul ca acesta să fie ales în 2016.

Demonstrând că anchetatorii sunt simpatizanţi democraţi, republicanii speră să obţină o ridicare a acuzaţiilor de obstrucţionare a justiţiei care-l vizează pe preşedintele american şi care ar putea să conducă la o procedură de destituire.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.