In urmatoarele saptamani, sute de mii de turisti sunt asteptati pe litoralul romanesc. Elevii si studentii au intrat in vacanta, prognoza meteo se anunta favorabila, iar la malul marii vor avea loc festivaluri la care sunt asteptati sa cante unii dintre cei mai in voga artisti internationali ai momentului. Intrucat majoritatea romanilor ajung pe litoral cu masina personala, traficul va fi ingreunat, in special la statia de taxare de la kilometrul 144 al Autostrazii Soarelui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acolo este locul unde se plateste taxa de pod Fetesti - Cernavoda, necesara pentru a putea traversa podul peste Dunare de pe A2. Valoarea acesteia variaza in functie de tipul de autovehicul condus si de numarul de treceri. Pentru autoturisme, peajul este de 13 Lei pentru o trecere, 26 de Lei pentru doua treceri si 208 Lei pentru zece treceri. In cazul neplatii, amenda este de 10-20 de ori mai mare decat valoarea unei treceri. Asadar, daca alegi sa traversezi fraudulos podul, vei plati intre 130 si 260 de Lei.

Autoritatile iti pun la dispozitie mai multe modalitati de a achita taxa de pod, pe langa plata directa la statiile de taxare. Este vorba despre plata prin SMS, la benzinarii sau online. Primele doua metode au, insa, dezavantaje clare. Daca alegi sa achiti prin SMS, vei plati o taxa suplimentara, iar daca optezi pentru plata la benzinarii, risti ca sistemul informatic sa fie picat si sa nu poti efectua operatiunea.

De asemenea, statul iti permite sa platesti taxa de pod Fetesti - Cernavoda si retroactiv, in ziua urmatoare trecerii, pana la ora 24.00. Desi la prima vedere ar putea parea o metoda avantajoasa, exista riscul ca, odata ajuns pe litoral, sa te relaxezi, sa uiti de aceasta indatorire si, prin urmare, sa primesti o amenda.

In aceste conditii, singura varianta optima de a plati taxa de pod este online. Site-ul taxadepod.ro, autorizat de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), iti permite sa achiti peajul intr-un mod eficient, rapid si sigur. Intreaga operatiune va dura mai putin de 2 minute, nu vei plati nicio taxa suplimentara si vei primi dovada platii pe e-mail. In plus, nici macar nu este nevoie sa iti creezi un cont.

Tot ce trebuie sa faci pentru a achita taxa de pod Fetesti - Cernavoda pe site-ul taxadepod.ro este sa urmezi pasii descrisi mai jos:

1. Alege metoda optima de plata (prin card bancar sau prin transfer bancar - ordin de plata sau cash la banca);

2. Introdu detaliile de facturare (persoana fizica/juridica, adresa), detaliile autovehiculului (insemnul de stat, numarul de inmatriculare, seria de sasiu) si datele tale (nume, prenume, numar de telefon, adresa de e-mail);

3. Bifeaza casuta "Accept termeni si conditii" si apasa "Plateste".

Daca alegi sa platesti taxa de pod Fetesti - Cernavoda cu cardul, va fi folosit sistemul 3D Secure, elaborat de Visa si MasterCard, care asigura tranzactiilor online acelasi nivel de securitate precum al celor realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.