O navă spaţială aparţinând Roscosmos, agenţia spaţială rusească, a reuşit să ajungă în doar trei ore şi 40 de minute la Staţia Spaţială Internaţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Recordul de zbor a fost doborât de o navă de transport, model Progress 70, iar timpul a fost confirmat inclusiv de agenţia spaţială americană NASA.

Parte a acestei performanţe se datorează andocării mai eficiente la Staţia Spaţială Internaţională, andocare care a fost făcută mai rapid graţie unui nou sistem robotizat.

Nava spaţială rusească a avut nevoie de doar două încercări orbitale înainte de andoca pe Staţia Spaţială Internaţională. Recordul anterior de zbor era de 6 ore şi a fost stabilit după patru încercări.

Misiunea a constituit o demonstraţie a ceea ce NASA şi Roscosmos numesc „capacitatea de urgentare”, o tehnică ce va fi folosită mai des pe viitor pentru navetele care zboară între Pământ şi Staţia Spaţială Internaţională.

Reuşita a venit după două încercări anterioare eşuate ca urmare a unor probleme survenite în timpul operaţiunilor de decolare.

Naveta - care va rămâne andocată la Staţia Spaţială până în ianuarie 2019 - a reuşit stabilirea recordului cu un cargo de două tone care a constat în diverse echipamente, combustibil şi pachete pentru susţinerea vieţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.