O anchetă militară a fost dispusă joi în cazul accidentului produs miercuri seară, în urma căruia un elev al Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene "Traian Vuia” de la Boboc a murit, iar alţi trei colegi ai săi au fost răniţi. Militarul care şi-a pierdut viaţa avea 33 de ani şi urma să se căsătorească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor unităţii, comandantul Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene ”Traian Vuia” a numit o comisie la nivelul unităţii care va stabili circumstanţele producerii evenimentului.

Conform aceloraşi reprezentanţi, cei patru elevi ai şcolii implicaţi în accidentul de miercuri seară se întorceau din învoire la bordul unui autoturism proprietate personală.

Pe drumul de acces către instituţia militară, după traversarea căii ferate, la aproximativ 400 metri de poarta de acces, într-o curbă la stânga, şoferul a pierdut controlul volanului, iar maşina a intrat într-un copac aflat pe marginea drumului.

În urma impactului, toţi ocupanţii autoturismului au fost răniţi, cel mai grav fiind militarul aflat la volan. Personalul unităţii a solicitat, prin serviciul 112, intervenţia echipajelor UPU-SMURD Buzău, care au acordat primul ajutor victimelor. Cu toate eforturile depuse de echipajele medicale sosite la faţa locului, caporalul clasa a III-a Robert George Comăneci, care era şoferul autoturismului, nu a putut fi salvat.

Unul dintre ceilalţi trei militari, cu multiple traumatisme, a fost preluat, în stare stabilă, de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central  din Bucureşti. Ceilalţi doi militari, răniţi mai uşor, au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Buzău, unde sunt internaţi în stare stabilă, fiind în afara oricărui pericol.

În acest caz, a fost sesizat Parchetul Militar Ploieşti de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, instituţie care a dispus ca cercetarea la faţa locului să fie făcută de către Poliţia Rutieră Buzău.

Caporalul clasa a III-a Robert George Comăneci, care şi-a pierdut viaţa în accident, avea 33 de ani, era din Ploieşti şi urma Cursul de formare a subofiţerilor pe filieră directă din septembrie 2017. Era angajat al MApN din anul 2009. Era logodit şi urma să se căsătorească.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.