Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, ar fi optat pentru o vizită la o fermă de cartofi în loc de o întâlnire cu Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, când acesta se afla la Phenian pentru discuţii privind viitorul peninsulei coreene, scrie The Telegraph.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pompeo a ajuns la Phenian pe 6 iulie dar vizita sa a fost ignorată de Kim.

Întrebările consilierilor lui Pompeo privind când se va întâlni cu Kim au rămas fără răspuns. În schimb, el a discutat cu Kim Yong-chol, un general şi membru al Comitetului central al Partidului Muncitorilor.

Marţi, presa de stat nord-coreeană a publicat mai multe articole despre o vizită a liderului nord-coreean la ferma de cartofi Junghung, situată în provincia Samjiyon, la graniţa cu China, pentru a-i îndruma pe muncitorii de acolo.

Kim le-a transmis muncitorilor să planteze doar varietăţi de calitate şi să introducă „specii care au gust bun pentru a asigura calitatea mâncărurilor bazate pe cartofi”.

El a descris districtul ca fiind „tărâmul sfânt al revoluţiei”.

Vizita lui Kim la fermă este un semnal prin care se poate dovedi rezistenţa Coreei de Nord în faţa sancţiunilor americane. De asemenea, el a ales să viziteze o zonă aflată în apropierea Chinei, ţară care îşi arată din nou susţinerea economică faţă de Phenian, comentează The Telegraph.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.