Preşedintele american, Donald Trump, le-a cerut statelor membre NATO să mărească cheltuielile pentru securitate până la 4% din Produsul Intern Brut (PIB), în timpul summit-ului NATO, de la Bruxelles, scrie Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Preşedintele Trump a setat o nouă ţintă – 4%. El a plecat după acest anunţ”, a afirmat preşedintele Bulgariei, Rumen Radev.

„NATO nu este un loc în care se poate cumpăra securitatea. Dar, pe de altă parte, preşedintele Trump are dreptate, fiecare ţară ar trebui să îşi dezvolte capacităţile iar faptul că Bulgaria nu cheltuieşte destul pentru apărare este evident”, a adăugat el.

Şeful NATO, Jens Stoltenberg, a confirmat cerinţa lui Trump, dar a precizat că nu s-a ajuns la un acord între statele membre în această privinţă.

El a declarat în timpul unei conferinţe de presă că membrii NATO au căzut de acord pentru a crea noi echipe care să gestioneze războaiele hibride, cum ar fi atacurile cibernetice.

De asemenea, el a declarat că NATO va lansa o nouă misiune de pregătiri militare în Irak, condusă de Canada.

Stoltenberg a precizat că anul trecut a avut loc cea mai mare creştere a cheltuielilor pentru apărare de la Războiul Rece.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.