Preşedintele american, Donald Trump, i-a asigurat pe fermierii americani că interesele lor sunt o prioritate pentru el chiar dacă discursul său privind piaţa de schimb a fost criticat pentru că ar putea afecta industria agrară din SUA, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Mă aflu la Bruxelles dar mereu mă gândesc la fermierii noştri. Soia a scăzut cu 50% din 2012 până la începutul mandatului meu. Fermierii nu s-au descurcat bine timp de 15 ani. Taxele altor ţări le-au distrus afacerile. Voi deschide lucrurile şi le voi face mai bune ca înainte, dar nu se poate întâmpla totul foarte repede. Lupt pentru drepturile egale ale fermierilor noştri şi voi câştiga!”, a afirmat Trump pe Twitter.

Postarea a fost făcută publică în timp ce Trump se află la Bruxelle pentru summit-ul NATO,  unde se va afla faţă în faţă cu liderii mondiali cu care s-a contrazis în privinţa pieţei de schimb la un summit G7 de luna trecută. Trump este nemulţumit de multă vreme din cauza faptului că SUA sunt victimele unor practici incorecte pe piaţa de schimb din partea Uniunii Europene şi drept răspuns a impus noi taxe.

Afirmaţiile lui Trump au venit la câteva minute după ce senatorul republican Chuck Grassley a afirmat la Fox News că tacticile preşedintelui au potenţialul de a fi „catastrofale” nu doar pentru fermieri ci pentru întreaga economie americană.

„Incertitudinea” adusă de ameninţările lui Trump a avut deja un impact devastator, a declarat Grassley.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.