Actorul Joaquin Phoenix va interpreta rolul Joker, el fiind confirmat în distribuţia unui film care explorează originile personajului negativ din franciza „Batman”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Regizat de Todd Phillips, care este şi coscenarist, filmările la producţia care nu a primit încă un titlu vor începe în luna septembrie, în New York, potrivit BBC.

Personajul Joker a fost introdus în prima bandă desenată „Batman”, în aprilie 1940. El este recunoscut pentru părul verde, hainele viu colorate şi grimasa omniprezentă.

Între cei care au interpretat rolul Joker se numără Cesar Romero, originar din New York. El a jucat timp de trei decenii în diverse filme până să fie distribuit în serialul „Batman” din anii 1960.

Jack Nicholson a interpretat rolul în filmul lui Tim Burton din 1989, australianul Heath Ledger, în „Dark Knight” (2008), partitură care i-a adus un Oscar postum, în timp ce Jared Leto a deţinut acest rol în 2016, în „Suicide Squad”.

Pentru Joker, Ledger s-a inspirat din picturile lui Francis Bacon, l-a avut ca muză pe Sid Vicious, dar a împrumutat ceva şi din personajul Alex din „Portocala mecanică”.

Un alt nume important de la Hollywood legat de acest personaj este Mark Hamill, care i-a împrumutat vocea pentru seriale animate şi mai multe jocuri video.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.