Deputatul USR Emanuel Ungureanu a anunţat, miercuri, că a depus o nouă plângere penală pe numele fostului şef al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, Mihai Lucan, la DNA, şi spune că a dus mai multe acte care ar dovedi că medicul a comis fapte de abuz în serviciu, delapidare şi luare de mită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Aşa cum am promis, am venit astăzi (miercuri – n.r.) la DNA şi am depus un denunţ împotriva fostului şef al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, Mihai Lucan, pentru trei suspiciuni majore – abuz în serviciu, luare de mită şi delapidare. Mă refer de data  aceasta la suspiciuni din zona achiziţiilor. Acum câteva luni, am depus la DIICOT mai multe documente despre legăturile bolnave cu industria farmaceutică a profesorului Lucan, în care a tras şi Institutul de Transplant, care îşi revine cu foarte mare greutate după ce a fost jefuit de Lucan şi un grup infracţional organizat”, a transmis Emanuel Ungureanu printr-un clip video filmat în faţa sediului DNA.
 
Deputatul Emanuel Ungureanu este cel care, la finalul anului 2017, a scos la iveală că medicul ar fi făcut trafic cu organe la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca. Ungureanu a făcut mai multe plângeri împotriva medicului la DIICOT şi a adus dovezi că acesta ar fi făcut trafic cu organe.
 
În 21 decembrie 2017, Mihai Lucan, fiul acestuia, directorul administrativ al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, Dan Emil Fofiu – Sânpătreanu, şi directorul economic Sanda Rodica Baciu au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT, pentru delapidare şi constituirea unui grup infracţional organizat. În 22 decembrie, magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins cererea procurorilor DIICOT de arestare preventivă a fostului şef al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj şi a fiului acestuia, hotărând să fie plasaţi sub control judiciar. Decizia a fost contestată de procurori.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.