Cea mai mare companie de comerţ electronic din China, Alibaba, a lansat un restaurant în care roboţii iau comanda şi aduc mâncarea, iar principalul său rival vrea să deschidă 1.000 de restaurante complet automatizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alibaba a deschis un restaurant în Shanghai unde roboţii preiau comenzile şi aduc mâncarea la mese.

În restaurantul numit Reobot.He, clienţii îşi aleg singuri fructele de mare dorite dintr-un bazin care le ţine proaspete şi le depozitează într-un compartiment din care un sistem automatizat le trimite le bucătărie.

După ce sunt gătite (de oameni), mâncărurile sunt livrate într-o caserola transparentă folosind un sistem de benzi de transport care înconjoară toate mesele din restaurant.

În noul restaurant sarcinile oamenilor angajaţi constau în întâmpinarea clienţilor şi gătitul.

În acelaşi timp, numărul doi din China şi principalul rival al celor de la Alibaba, JD.com, a anunţat că va lansa în luna august un restaurant complet automatizat care ocupă de 400 de metri pătraţi.

Clienţii pot comanda şi plăti de pe telefon oricare din cele 40 de feluri de mâncare din meniu, iar roboţii nu doar că aduc mâncarea, dar o şi gătesc.

Până în 2020, JD.com are în plan lansarea a 1.000 de restaurante bazate în totalitate pe roboţi. O parte dintre viitoarele restaurante vor fi gestionate direct de JD.com, în timp ce altele vor funcţiona pe sistem de franciză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.