Premierul Viorica Dăncilă spune că a discutat cu oficialii europeni de la Bruxelles despre protocoalele de colaborare dintre instituţiile din justiţie cu serviciile secrete, precizând că vicepreşedintele CE Frans Timmermans a spus că este un lucru grav, iar preşedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, ar fi spus că încheierea acestor protocoale nu doar că este gravă, dar încalcă şi principiile democraţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„S-a discutat şi despre protocoale. Chiar domnul vicepreşedinte Timmermans a spus că au existat protocoale între serviciile secrete şi procurori, ceea ce reprezintă un lucru extrem de grav, iar domnul Juncker a spus că acest lucru nu numai că este grav, este o încălcare a democraţiei. S-a discutat şi despre acest lucru, inclusiv despre cele 6 milioane de telefoane ascultate, ceea ce este un lucru greu de crezut, dar din păcate este un lucru real în România. Am spus că îmi doresc ca să pornim de la un moment T 0, în care să nu mai existe aceste protocoale, oamenii să aibă încredere în justiţie, fiecare cetăţean, atunci când merge în faţa judecătorului, să ştie că îşi găseşte dreptatea. S-a discutat despre numeroasele dosare, care pe urmă au fost achitate, de oameni care efectiv au suferit fără a avea nicio vină”, a declarat Viorica Dăncilă într-un interviu pentru Antena 3.

Conform lui Dăncilă, Juncker a spus că poate multe Guverne au avut probleme tocmai pentru că s-au împlicat serviciile secrete.

Premierul a remarcat că oficialii europeni sunt foarte bine informaţi în legătură cu situaţia din România.

Ea a adăugat că justiţia trebuie să-şi facă datoria, însă trebuie respectate drepturile fundamentale ale cetăţenilor, lucru care nu s-a respectat în ultima perioadă.

„Cred că într-adevăr justiţia trebuie să-şi facă datoria, este necesar acest lucru, dar trebuiesc respectate drepturile fundamentale şi cred că acest lucru în România nu prea s-a respectat în ultima perioadă”, a mai spus premierul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.