Federaţia Ucraineană de Fotbal a anunţat că îi oferă un loc de muncă şi o compensaţie financiară lui Ognjen Vukojevici, analist în lotul croat, exclus din delegaţia de la Cupa Mondială, după ce a dedicat Ucrainei victoria Croaţiei din sferturile de finală ale Cupei Mondiale contra Rusiei, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am decis să compensăm din fondurile noastre proprii amenda pe care trebuie să o plătească", a declarat, pe Facebook, preşedintele FFU, Andrîi Pavelko, care a adăugat că federaţia "este gata să studieze posibilităţile unei cooperări cu un astfel de specialist de înalt nivel".

Pavelko a participat, marţi, la o şedinţă a parlamenului ucrainean, îmbrăcat în tricoul naţionalei croate şi având un fular cu însemnele reprezentativei din statul ex-iugoslav. El a însoţit mesajul cu o fotografie ce-l înfăţişează astfel îmbrăcat.

Ognjen Vukojevici, analist în lotul croat, exclus deja din delegaţia de la Cupa Mondială, a fost amendat de FIFA cu 15.000 de franci elveţieni (12.870 de euro), după ce a dedicat Ucrainei victoria Croaţiei din sferturile de finală ale Cupei Mondiale contra Rusiei.

Decizia FIFA este urmare a unui filmuleţ publicat de fostul internaţional în care dedica victoria Ucraine, mesaj perceput ca o provocare în Rusia. 

El apărea alături de fundaşul croat Domagoj Vida, care spunea: “Glorie Ucrainei!”, după victoria din meciul de sâmbătă cu Rusia, şi care a primit un avertisment din partea FIFA.

Ognjen Vukojevici a fost exclus din delegaţia Croaţiei.

În filmuleţul apărut pe reţelele de socializare după victoria Croaţiei în partida din sferturile CM cu Rusia, Vida poate fi văzut alături de fostul internaţional Ognjen Vukojevici. Actualul fotbalist spune: “Glorie Ucrainei!”, iar Vukojevici adaugă: “Această victorie este pentru Dinamo (n.r. - Kiev) şi Ucraina. Hai Croaţia!”.

 “Glorie Ucrainei!” este un slogan al revoluţiei proeuropene care a dus la destituirea preşedintelui ucrainean prorus Viktor Ianukovici în 2014 (perioadă în care Vida şi Vukojevici jucau la Dinamo Kiev) şi la o criză în relaţiile dintre cele două ţări vecine. Kremlinul a oficializat ulterior anexarea Crimeei. Luptele dintre forţele ucrainene şi cele proruse s-au soldat cu peste 10.000 de morţi.

Reprezentativa Croaţiei a învins, sâmbătă seară, la Soci, naţionala Rusiei, cu scorul de 6-5 în urma loviturilor de departajare, şi s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale.

În semifinale, Croaţia va întâlni Anglia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.