Şapte migranţi din Irak şi unul din Iran, printre care şi doi copii, unul de 9 luni şi celălalt de doi ani, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră constănţeni după ce au intrat ilegal din ţară. Ei au fost depistaţi în zona Mănăstirii Dervent şi au spus că doreau să ajungă în Anglia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanta – Postul de Poliţie Lipniţa au depistat opt cetăţeni, şapte irakieni şi un iranian, care au încercat să intre ilegal în România din Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde. Persoanele respective au fost depistate în zona Mănăstirii Dervent.

Astfel, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul este format din şapte cetăţeni irakieni şi un cetăţean iranian, trei bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 25 şi 48 de ani şi doi minori, în vârstă de 9 luni, respectiv 2 ani. Persoanele respective au declarat oamenilor legii că intenţionau să ajungă în Anglia pentru un trai mai bun.

În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. La încheierea cercetărilor cele opt persoane au fost predate autorităţilor din Bulgaria pentru continuarea cercetărilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.