Peste şaptezeci de persoane din 25 de gospodării din localitatea Băbeni, judeţul Vâlcea, au fost evacuate, marţi, după ce râul Bistriţa a ieşit din matcă. Oamenii vor fi cazaţi în Casa de Cultură, iar bunurile şi animalele vor fi transportate într-o zonă înaltă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat, marţi, că din cauza ieşirii din matcă a râului Bistriţa, care se varsă în Olt, s-a dispus măsura evacuarii preventive a persoanelor din 25 de gospodării posibil a fi afectate, din localitatea Băbeni, judeţul Vâlcea.

Este vorba despre 77 de persoane care, potrivit autorităţilor locale, vor fi găzduite în Casa de Cultură până la trecerea pericolului.

De asemenea, animalele şi bunurile din cele 25 de gospodării vor fi duse într-o zonă înaltă.

În acest moment, echipaje de pompieri, jandarmi şi reprezentanţi ai serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă acţionează la supraînălţarea malurilor, cu saci de nisip, pentru limitarea înaintării apei către locuinţe

Judeţul Vâlcea este, până la ora 20.00, sub cod roşu de inundaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.