Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat luni că legea offshore, care reglementează exploatarea gazelor din Marea Neagră, va fi votată luni, în Camera Deputaţilor, şi a prezentat o variantă modificată faţă de cea adoptată de Senat. Astfel, creditul fiscal este eliminat, este introdus un impozit pe venituri suplimentare, iar statul ar urma să încaseze peste 20 miliarde de dolari din exploatările offshore, a anunţat Dragnea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Creditul fiscal, o măsură din varianta de lege adoptată de Senat, va fi eliminat, fiind o măsură discriminatorie, consideră Dragnea.

”Creditul fiscal era profund discriminatoriu pentru celelalte companii din România. Se reintroduce un impozit pe veniturile suplimentare (...) Statul român ar urma să încaseze 13,2 miliarde de dolari. (...) La aceste sume, care reprezintă impozitul pe venituri suplimentare, se adauga redevenţa, estimată la 230 milioane de dolari pe an. Înmulţit cu 20 de ani, înseamnă 4,6 miliarde dolari, adică un total încasat de staul de român de 17,8 miliarde de dolari”, a spus Dragnea.

La aceasta se adaugă ale venituri generate pentru statul român din impozite pe profit, impozit pe venit, dividende, contribuţii sociale, estimate la minimum 2 miliarde de dolari. Astfel, suma totală încasată de statul român va depăşi 20 de miliarde de dolari, potrivit estimărilor liderului PSD.

În plus, 50% din producţie ar urma să fie tranzacţionată în România iar o parte din sume ar urma să meargă spre fondul destinat parteneriatelor public-private, potrivit măsurilor prezentate luni.

Legea offshore se află pe ordinea de zi a şedinţei comune a comisiilor pentru industrii, pentru buget-finanţe şi pentru administraţie, care are loc luni. Comisiile ar urma să dea un raport comun, pentru ca legea să intre la vot în plenul Camerei Deputaţilor, tot luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.