Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a publicat, luni, rezultatele repartizării computerizate a celor peste 150.000 de elevi care au susţinut Evaluarea Naţională. Primele cinci licee la nivel naţional, ordonate după cele mai mari medii de admitere, sunt: Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti: 9,61 - ultima medie de admitere; Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti: 9,57 - ultima medie de admitere; Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti: 9,50 - ultima medie de admitere; Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca: 9,45 - ultima medie de admitere, şi Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti: 9,45 - ultima medie de admitere. Ministerul Educaţiei a anunţat că peste 112.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost repartizaţi în învăţământul liceal de stat în prima etapă, în timp ce 1.306 elevi nu au putut fi repartizaţi pentru că nu au completat suficiente opţiuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a publicat pe site-ul https://admitere.edu.ro rezultatele repartizării computerizate a elevilor care au susţinut Evaluarea Naţională.

MEN a anunţat că peste 112.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost repartizaţi în învăţământul liceal de stat în prima etapă, în timp ce 1.306 elevi nu au putut fi repartizaţi pentru că nu au completat suficiente opţiuni. Numărul total de opţiuni selectate de către candidaţi a fost de 1.660.253, adică o medie de 14 opţiuni/elev.

Potrivit MEN, dintre cei 114.115 de absolvenţi de clasa a VIII-a care au completat fişe de înscriere, au fost repartizaţi 112.809 elevi (98,85%), în funcţie de una dintre opţiunile exprimate.

Numărul total de opţiuni selectate de către candidaţi a fost de 1.660.253, ceea ce conduce la o medie de 14 opţiuni/elev.

Primele cinci specializări la nivel naţional în funcţie de ultima medie de admitere sunt Colegiul Naţional „Sfântul Sava" din Bucureşti: Matematică-informatică – ultima medie de admitere - 9,91, Colegiul Naţional „Mircea Cel Bătrân" din Constanţa: Matematică-informatică – ultima medie de admitere - 9,85, Colegiul National „Fratii Buzeşti" Craiova: Ştiinţele naturii – ultima medie de admitere - 9,85, Colegiul Naţional „Sfântul Sava" din Bucureşti: Ştiinţele naturii – ultima medie de admitere - 9,84 şi Colegiul Naţional „B. P. Haşdeu" din Buzău: Matematică-informatică -  ultima medie de admitere - 9,78.

Primele cinci licee la nivel naţional, ordonate după cele mai mari medii de admitere, sunt: Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti: 9,61 - ultima medie de admitere; Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti: 9,57 - ultima medie de admitere; Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti: 9,50 - ultima medie de admitere; Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca: 9,45 - ultima medie de admitere, şi Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti: 9,45 - ultima medie de admitere.

”1306 elevi nu au putut fi repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia vor intra fie în etapa de soluţionare a cazurilor speciale  (16-18 iulie), fie în a doua etapă a repartizării, programată în data de 7 septembrie, alături de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au participat în această etapă, care nu s-au înscris sau care nu au avut situaţia şcolară încheiată înainte de această etapă”, anunţă MEN.

Conform calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat, în perioada 10 - 13 iulie candidaţii vor depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admişi.

În perioada 16-18 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar şi situaţiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaţilor care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizaţi computerizat.

În etapele premergătoare repartizării computerizate, au fost admişi în învăţământul liceal de stat, conform reglementărilor în vigoare, 12.014 elevi la specializări vocaţionale (dintre care 600 de elevi în învăţământul militar), 1.933 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă şi 863 de elevi în învăţământul special. Alţi 17.756 de elevi s-au înscris pentru învăţământul profesional.

Argeş: Nouă absolvenţi de gimnaziu au intrat la liceu cu medii sub 3; cea mai mică medie de admitere din judeţ a fost 2,30

 

Colegiile Naţionale „Ion C. Brătianu”, „Zinca Golescu” şi ”Alexandru Odobescu”, toate din Piteşti, sunt liceele din Argeş cu cele mai mari medii de admitere din judeţîn urma repartizării computerizate din acest an. Absolvenţii cu cele mai mari medii au optat pentru specializările din cadrul profilului real, respectiv Matematică-Informatică şi Ştiinţe ale naturii, unde mediile de admitere la cele trei licee sunt peste 8,50. În ceea ce priveşte profilul Uman, cea mai mică medie de admitere la specializarea Filologie la CN „Ion C. Brătianu” din Piteşti este 8,99, la clasa cu predare bilingv română-engleză.

Olt: Cinci elevi au fost admişi la liceu cu media 10, cea mai mică medie de admitere – 2.04; doi elevi cu medii de 6.77 şi 7 au rămas nerepartizaţi

Cinci elevi din judeţul Olt au fost admişi la liceu cu media 10, iar cea mai mică medie cu care un elev a intrat în ciclul liceal este 2.04. În total, 14 elevi au intrat la liceu cu medii sub 3. În schimb, doi elevi cu medii de 6.77 şi 7 au rămas nerepartizaţi.

Cinci medii de 10 s-au înregistrat în judeţul Dolj la admiterea în liceu, trei candidaţi fiind admişi la Colegiul Naţional ”Ion Minulescu” Slatina şi câte unul la Liceul Teoretic ”Petre Pandrea” Balş şi la Colegiul Naţional ”Radu Greceanu” Slatina. 

Cea mai mică medie de admitere a fost 2.04, iar în total 14 elevi cu medii sub 3 au intrat la liceu. Patruzeci de candidaţi nu au fost repartizaţi, cele mai mari medii ale celor care nu au intrat la liceu fiind 7 şi 6.77.

Prahova: Liceu de prestigiu, cu locuri rămase neocupate la învăţământul cu predare în limba franceză

Cele mai căutate specializări în judeţul Prahova au fost Matematică-Informatică şi Ştiinţe ale naturii cu predare în sistem bilingv, unde s-a intrat cu medii foarte mari. Astfel, la liceul cu cele mai mari medii de admitere din judeţ, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” ultima medie de admitere la Matematică-Informatică bilingv engleză a fost 9,6, în timp ce la acelaşi liceu cea mai mică medie de admitere la Ştiinţe ale naturii cu predare bilingv germană a fost 8,96.

De altfel, Colegiul „Mihai Viteazul” Ploieşti se Află pe primul loc în topul liceelor în ceea ce priveşte mediile de admitere, fiind urmat de alte două licee din Ploieşti, respectiv „Alexandru Ioan Cuza” şi Colegiul „Ion Luca Caragiale„ şi unul din Câmpina - Colegiul „Nicolae Grigorescu”.

La polul opus se situează licee tehnologice care au în programa şcolară specializări precum Industrie alimentară, Mecanică, Estetica şi igiena corpului omenesc, unde au fost admişi absolvenţi de gimnaziu cu medii puţin mai mari de 2 şi unde nu au fost ocupate toate locurile.

Bacău: Elevă repartizată cu media 1,89 la un liceu din Buhuşi; rezultatele cele mai bune s-au înregistrat la Colegiul ”Gheorghe Vrănceanu”

O elevă din judeţul Bacău a fost repartizată cu media 1,89 la un colegiu din localitatea Buhuşi. Ea a obţinut nota 1 la ambele probe ale Evaluării Naţionale. Rezultatele cele mai bune s-au înregistrat la Colegiul ”Gheorghe Vrănceanu”, ultima medie de admitere fiind 9,17.

Cea mai mică medie de admitere din judeţul Bacău s-a înregistrat la Colegiul Tehnic ”Ion Borcea” din Buhuşi, fiind obţinută de o elevă care a urmat cursurile şcolii din localitatea Valea lui Ion. Ea a fost notată cu 1.00 la ambele probe ale Evaluării Naţionale, iar în final a obţinut media 1,89. 

În total, la 37 de specializări de la diferite licee din judeţ, ultima medie de admitere a fost sub 5.00.

Tulcea: Doi elevi au intrat la liceu cu media 10; cea mai mică medie de admitere – 2.15

Doi elevi au obţinut media de admitere 10 în judeţul Tulcea, în timp ce cea mai mică medie cu care un elev a fost admis este de 2.15. Nouă candidaţi nu au fost repartizaţi, ei având medii cuprintre între 4.02 şi 6.30

În judeţul Tulcea s-au înregistrat două medii de 10, acestea fiind obţinute de două absolvente de la Şcoala Gimnazială ”Alexandru Ciucurencu” din Tulcea. Fetele au fost admise la Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” din Tulcea.

De altfel, această unitate de învăţământ se află pe primul loc în judeţ, cea mai mică de admitere fiind de 7.72. La alte două unităţi de învăţământ ultima medie de admitere a fost peste 7, este vorba de Colegiul Dobrogean ”Spiru Haret” Tulcea, unde ultima media a fost de 7.69 şi Liceul Teoretic ”Ion Creangă” – 7.07

Dolj: 15 elevi au fost admişi la liceu cu media generală 10; opt candidaţi au rămas nerepartizaţi

Cincisprezece elevi din judeţul Dolj au fost admişi la liceu cu media 10, iar la polul opus 56 de elevi au intrat la liceu cu medii între 2.02 şi 2.99. Opt candidaţi, toţi din judeţul Dolj, nu au fost repartizaţi, trei dintre ei având medii peste 6, iar unul având media 1.80.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, 3.433 de elevi s-au înscris pentru a participa la repartizarea computerizată, 3.266 fiind din Dolj, iar 167 din alte judeţe.

Din cei 3.433 de candidaţi înscrişi 3.425 candidaţi au fost repartizaţi. Opt candidaţi, toţi din judeţul Dolj, nu au fost repartizaţi, trei dintre ei având medii peste 6, iar unul având media 1.80.

Vaslui: Niciun loc ocupat la specializarea Industrie Alimentară a Colegiului Tehnic Zorleni; cea mai bună unitate din judeţ - Liceul Mihai Kogălniceanu, cu ultima medie de admitere 9.22

La opt specializări de la diferite licee din judeţul Vaslui, ultima medie de intrare este mai mică de 3.00, în timp ce la Colegiului Tehnic Zorleni nu s-a ocupat niciunul din cele 28 de locuri de la specializarea Industrie Alimentară. Cea mai bună unitate din judeţ este Liceul Mihai Kogălniceanu, cu ultima medie de admitere 9.22.

Cea mai mică medie de intrare la admitere în judeţul Vaslui este 2,11, candidatul care a obţinut-o fiind repartizat la Liceul Tehnologic Petru Rareş din Bârlad.

Sibiu: La 20 de specializări, ultima medie de admitere se situează sub 5; cea mai bună unitate de învăţământ - Colegiul Naţional ”Gheorghe Lazăr”, cu ultima medie 9,43

La douăzeci de specializări ale liceelor şi colegiilor din judeţul Sibiu ultima medie de admitere este mai mică de 5, fiind vorba despre unităţi care se situează inclusiv în municipiul Sibiu. Ultima medie de admitere în judeţ a fost de 2,25 la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară "Terezianum" Sibiu. La polul opus, se află specializarea Matematică – Informatică de la Colegiul Naţional ”Gheorghe Lazăr” din Sibiu, ultima medie de admitere a fost 9,43.

Potrivit rezultatelor repartizării computerizate, pe primul loc în judeţul Sibiu se situează Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, unde ultima medie de admitere a fost 9,43, la specializarea Matematică – Informatică.

Constanţa: Cinci elevi au fost admişi la liceu cu media 10; 28 de elevi au intrat cu medii sub 3

Cinci elevi din judeţul Constanţa au fost admişi la liceu cu media 10, iar la polul opus 28 de elevi au intrat la liceu cu medii între 2.20 şi 2.99. Au rămas nerepartizaţi 40 de candidaţi, doar trei dintre aceştia având media peste 5.

Cinci elevi din judeţul Constanţa au avut media 10 de admitere la liceu, patru dintre ei intrând la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, iar unul la Liceul Teoretic Ovidius. De asemenea, patru elevi au avut media 9.99.

La polul opus se află 28 de candidaţi care au intrat la liceu obţinând medii între 2.20 şi 2.99, ei urmând să înveţe la mai multe unităţi de învăţământ, printre care Liceul Teoretic ”Emil Racoviţă” Techirghiol, Liceul Tehnologic Deleni, Liceul ”Regele Carol I” Ostrov, Liceul Tehnologic ”Carsium” Hârşova, Liceul Tehnologic Ion Podaru din Ovidiu, Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Albatros Constanţa, Licceul Tehnologic Axiopolis Cernavodă.

La o singură unitate de învăţământ ultima media de admitere a fost peste 9, dar la alte două ultima medie de admitere a fost aproape de 9.

La trei licee din judeţul Iaşi, ultima medie de admitere se situează sub 3.00

La trei licee din judeţul Iaşi, ultima medie de admitere se situează sub 3.00, în timp ce la unităţile de elită s-a intrat cu medii de peste 9.50. Cea mai mare medie de admitere se înregistrează la Colegiul Naţional din municipiul Iaşi, ultima medie de intrare fiind 9.69.

Potrivit rezultatelor repartizării computerizate publicate, luni, de către Ministerul Educaţiei Naţionale, cea mai mică medie de admitere la liceu în judeţul Iaşi este 2,23, candidatul care a obţinut-o fiind repartizat la profilul Mecanică, la Liceul Tehnologic Târgu Frumos.

La alte două licee din judeţ, ultima medie de intrare a fost mai mică de 3.00. Este vorba de Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” şi Colegiul Tehnic ”Ioan Holban”, ambele din municipiul Iaşi, ultima medie de admitere fiind 2.67, respectiv 2.90.

Mediile de intrare cele mai ridicate se înregistrează la liceele de elită din municipiul Iaşi.

Astfel, la Colegiul Naţional, ultima medie de intrare este 9.69 la profilul Matematică-Fizică şi 9,56 la profilul Ştiinţe ale Naturii.

La Colegiul Emil Racoviţă, ultima medie la Matematică-Informatică este 9,55, în timp ce la Colegiul Costache Negruzzi, tot la Matematică-Informatică, ultima medie cu care s-a intrat este 9,50.

La zece specializări, de la licee diferite din municipiul Iaşi, ultima medie de intrare este mai mare de 9.00.

Cea mai mică medie de admitere în Suceava - 2.22

Cea mai mică medie de intrare la admitere în judeţul Suceava este 2,22, candidatul care a obţinut-o fiind repartizat la un liceu din localitatea Dolhasca.

În judeţul Suceava, la 11 specializări, ultima medie de intrare este sub 3.00. Candidatul cu punctajul cel mai mic, respectiv 2,22 a fost repartizat la Liceul Tehnologic Oltea Doamna din localitatea Dolhasca.

La şase specializări, ultima medie de admitere este mai mare de 9.00, pe primele două locuri situându-se Colegiul ”Ştefan cel Mare” din Suceava (9,56 – Matematică-Informatică) şi Colegiul ”Petru Rareş” (9.45-Matematică-Informatică). Tot la Colegiul ”Petru Rareş”, la specializarea Ştiinţe Sociale, ultima medie este  9.23.

Şapte elevi cu media 10.00 s-au înscris la licee sucevene, patru dintre aceştia optând pentru unităţi de elită din municipiul Suceava, iar trei pentru Colegiul ”Alexandru cel Bun” din Gura Humorului.

Timiş: Cea mai mică medie de admitere la liceu - 2,04

Cea mai mică medie de admitere la liceu în judeţul Timiş este 2,04, candidatul care a obţinut-o fiind repartizat la la Liceul Teoretic ”Sfinţii Kiril şi Metodii”, comuna Dudeştii Noi.

În urma repartizării computerizate a absolvenţilor de gimnaziu, la licee, în judeţul Timiş, candidatul cu cea mai mare medie - 10 - a fost admis la Colegiul Naţional ”C.D. Loga”, la profilul Matematică Informatică, iar candidatul cu cea mai mică medie - 2,04 - este la Liceul Teoretic ”Sfinţii Kiril şi Metodii”, comuna Dudeştii Noi.

Potrivit site-ului edu.ro, la Colegiul Naţional ”C.D. Loga”, la specializarea Matematică Informatică, ultima medie cu care s-a intrat a fost 9.47. Tot la această specializare, prima notă a fost 10. La Ştiinţele Naturii, ultima medie a fost 9.01, iar la Ştiinţe Sociale - 8.74. La Filologie, ultima medie cu care s-a intrat a fost 8.27.

La Liceul Teoretic Grigore Moisil, ultimul intrat la profilul Matematică -Informatică a avut 9.15, iar la Liceul Pedagogic ”Carmen Sylva”, la specializarea Matematică-Informatică, s-a intrat cu 9.13, ultima medie, la Ştiinţele Naturii - 9.02, iar la Filologie - 8.23.

La Colegiul Naţional Bănăţean, ultima medie de intrare la profilul Matematică-Informatică a fost 8.97, la Ştiinţele Naturii - 8.85, la Ştiinte Sociale - 8.83 şi la Filologie - 8.19. La Ştiinţele Naturii în limba germană media ultimului admis a fost 5.37.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.