Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi-a delegat atribuţiile, în perioada 9-11 iulie, către senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, cu toate că luni, potrivit anunţului făcut de liderul PSD Liviu Dragnea, coaliţia PSD-ALDE ar urma să ia o decizie cu privire la suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia de delegare a atribuţiilor a fost publicată în Monitorul Official.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat joi că a discutat cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, iar din punctul său de vedere suspendarea din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis trebuie să fie o opţiune serioasă. Dragnea a spus că luni ar urma să se ia o decizie.

Liviu Dragnea l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis ”îşi bate joc de Constituţie”, anunţând că a discutat cu Tăriceanu despre suspendarea preşedintelui, iar luni va fi luată decizia.

”Am discutat acum cu dl Tăriceanu şi i-am spus că din punctul meu de vedere suspendarea preşedintelui trebuie să fie o opţiune serioasă, pentru că dacă doar stăm şi ne plângem că nu respectă azi Constituţia, nu respectă mâine Constituţia, poate mai trimite un alt consilier prezidenţial să mai ameninţe vreun judecător de la CCR. O fi trimis consilieri prezidenţiali să ameninţe şi judecători de la Înalta Curte, nu poate să spună nimeni că nu-i adevărat. Şi dacă noi doar stăm şi constatăm, atunci nu ne exercităm un atribut important al acestui for, care este forul suprem din România. (...) Şi dl Tăriceanu a spus că este de acord şi trebuie să analizăm foarte serios zilele astea şi luni să luăm o decizie: da sau nu”, a spus Liviu Dragnea.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.