Organizaţia Femeilor Social-Democrate (OSFD) condamnă "maniera incalificabilă" prin care preşedintele PNL, Ludovic Orban, încearcă "să răstoarne" Guvernul condus de Viorica Dăncilă, a transmis vineri liderul organizaţiei, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb. Aceasta îl acuză pe Orban că, în lipsa unor proiecte viabile propuse pentru România, a depus o plângere penală împotriva premierului şi e liderului PSD, Liviu Dragnea, cu scopul de a "fabrica pretexte".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Incapabil să propună proiecte politice viabile pentru România sau să coaguleze în jurul său o majoritate parlamentară, liderul PNL a recurs la metode perfide, nelegitime, situate cu totul în afara cadrului democratic. Sesizarea penală a preşedintelui PNL împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, nu este un act juridic, ci un atac eminamente politic şi laş. Este evident pentru toată lumea că se fabrică pretexte penale, cu scopul vădit de a provoca o suspendare a doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă, care să conducă în final la răsturnarea actualei puteri politice, rezultată în urma alegerilor libere şi corecte", afirmă Organizaţia Femeilor Social-Democrate într-un comunicat de presă.
 
OFSD susţine că Viorica Dăncilă a avut o conduită impecabilă şi ca europarlamentar, şi ca premier.
 
"Organizaţia Femeilor Social-Democrate subliniază că, în întreaga sa activitate politică, în calitate de europarlamentar sau la conducerea Guvernului, doamna premier Viorica Dăncilă a avut o conduită publică impecabilă, ce contrastează puternic cu acuzaţiile aberante din sesizarea preşedintelui PNL", se mai arată în comunicat.
 
OFSD spune că dezavuează demersurile politicianiste ale PNL, iar preocuparea PSD este aceea de a asigura tuturor românilor ”o viaţă şi un viitor mai bune”.
 
"Drept urmare, Organizaţia Femeilor Social-Democrate dezavuează demersurile politicianiste ale PNL, prin care se urmăreşte în permanenţă blocarea programului de guvernare asumat de către PSD. Preocuparea întregului nostru partid este aceea de a asigura tuturor românilor o viaţă şi un viitor mai bune. România are nevoie de stabilitate politică. Guvernul trebuie lăsat să îşi continue implementarea măsurilor aşteptate de către români", se arată în comunicat.
 
”Prim-ministrul Viorica Dăncilă şi preşedintele PSD Liviu Dragnea au toată încrederea şi întregul sprijin politic al OFSD şi va reuşi să ducă la îndeplinire programul de guvernare”, se încheie comunicatul.
 

În 17 mai, Ludovic Orban a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD, Liviu Dragnea.

Liderul PNL o acuză pe Dăncilă de "înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului", în legătură cu mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Ludovic Orban o acuză pe Viorica Dăncilă că ar fi făcut publice informaţii confidenţiale şi i-ar fi prezentat preşedintelui României informaţii false în legătură cu memorandumul adoptat de guvern pe tema mutării Ambasadei României în Israel.

Plângerea a fost declinată către DIICOT, iar în 7 iunie instituţia a anunţat că a început urmărirea penală in rem pentru infracţiunea de înaltă trădare, în urma plângerii depuse de liderul PNL Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.