Ministerul Turismului a anunţat joi că persoanele care vor să desfăşoare activităţi de agrement nautic cu ambarcaţiuni cu motor trebuie, de acum, să aibă delimitat perimetrul în care pot lansa ambarcaţiunile la apă, potrivit unui ordin aprobat de ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, pe o distanţă de 300 de metri de la zona în care turiştii pot înota vor avea acces doar ambarcaţiunile fără motor. După acest perimetru balizat corespunzător vor putea fi folosite şi mijloacele de agrement nautic cu motor.

Astfel, incidentele precum cele care s-au înregistrat la malul mării, în urma cărora mai mulţi turişti au fost răniţi de ambarcaţiuni care circulau cu o viteză prea mare, vor putea fi evitate, a informat Ministerul Turismului.

”O astfel de reglementare era absolut necesară, având în vedere că agrementul nautic este un fenomen care a luat amploare, mai ales pe litoral. De aceea, am considerat că acest ordin trebuie dat cât mai repede. Nu mai putem permite ca, pe litoralul Mării Negre sau în oricare alt loc în care oamenii vin să se relaxeze sau să practice sporturi acvatice, să mai fie incidente nefericite. Totodată, îndemn turiştii care îşi petrec deja vacanţa pe litoral să respecte recomandările salvamarilor”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Imediat după publicarea acestui ordin în Monitorul Oficial, Direcţia de Control a Ministerului Turismului va desfăşura acţiuni de îndrumare pe litoral pentru respectarea noilor prevederi.

După această perioadă, societăţile comerciale care desfăşoară activităţi de agrement nautic care nu vor respecta aceste prevederi riscă amenzi dar şi retragerea autorizaţiilor de funcţionare.

”Ministerul susţine desfăşurarea activităţilor de agrement nautic, însă subliniază faptul că operatorii economici au obligaţia de a nu crea niciun fel de disconfort turiştilor aflaţi pe plajă, în apă sau în hotelurile şi pensiunile din apropiere”, precizează instituţia.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.