Patru manifestanţi din Piaţa Victoriei au fost duşi la Poliţie după ce au forţat dispozitivul de jandarmi şi au aruncat cu diverse obiecte către ei, au transmis miercuri seară reprezentanţii Jandarmeriei Bucureşti. Instituţia precizează că doi jandarmi au făst răniţi în urma incidentelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ca urmare a incidentelor înregistrate în Piaţa Victoriei, când un grup de protestatari a forţat dispozitivul de jandarmi, şi au aruncat cu diverse obiecte către ei, patru persoane au fost conduse la secţia de poliţie în vederea identificării acestora şi luării măsurilor legale. De asemenea, doi jandarmi au fost răniţi în urma incidentelor provocate având nevoie de îngrijiri medicale. Nu tolerăm acte sau gesturi care pun in pericol siguranţa cetăţenilor ;i vom acţiona de fiecare dată pentru combaterea lor", a transmis Jandarmeria Bucureşti.

Instituţia susţine că jandarmii au acţionat cu bună credinţă "pentru evitarea creării unei stări de pericol şi pentru a opri acţiunile violente care puteau pune în pericol viaţa şi integritatea corporală sau sănătatea persoanelor".

În legătură cu cei doi jandarmi răniţi se vor face acte de constatare pentru infracţiunea de ultraj şi vor fi înaintate Parchetului competent, urmând să aibă loc verificări pentru identificarea autorilor, adaugă Jandarmeria.

Câteva mii de persoane au protestat, miercuri seară, în Piaţa Victoriei, nemulţumite de adoptarea modificărilor la Codul Penal.

La această oră, mai sunt aproximativ 100 de persoane.

Traficul a fost restricţionat, după ce manifestanţii au ocupat o parte a carosabilului, iar la faţa locului au fost mobilizate dispozitive numeroase de jandarmi. La un moment dat, au existat altercaţii cu jandarmii, după ce unii manifestanţi au încercat să forţeze cordonul şi să îndepărteze gardurile. Şi în mai multe oraşe din ţară se protestează, oamenii având fluiere, steaguri şi vuvuzele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.