PNL anunţă că va contesta la CURTEA Constituţională proiectul de modificare a Codului penal a fost adoptat, miercuri, de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional. Liderul PNL, Ludovic Orban, spune că Dragnea şi Tăriceanu au forţat adoptarea unui Cod penal care serveşte doar infractorilor şi este împotriva cetăţenilor români corecţi, cinstiţi, care au respect faţă de lege, pe care îi expune riscului major de a fi vicime ale infracţionalităţii scăpate de sub control, iar PNL pregăteşte şi alte demersuri, inclusiv la nivel european, pentru a împiedica intrarea în vigoare a acestei "aberaţii legislative".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ne-am întors în timp. Codul de procedură penală a fost adoptat astăzi de către o majoritate formată din parlamentarii PSD-ALDE şi o parte a reprezentanţilor minorităţilor. Partidul Naţional Liberal va contesta adoptarea Codului de procedură penală la Curtea Constituţională", a anunţat PNL.

Liderul PNL, Ludovic Orban, spune că Dragnea şi Tăriceanu au forţat adoptarea unui Cod penal care serveşte doar infractorilor şi este împotriva cetăţenilor români corecţi, cinstiţi, care au respect faţă de lege, pe care îi expune riscului major de a fi vicime ale infracţionalităţii scăpate de sub control.

"N-a contat opoziţia puternică din societatea românească. N-a contat opoziţia politică din Parlament. N-a contat poziţia Comisiei Europene, poziţia Departamentului de Stat al SUA, poziţia GRECO, scrisoarea celor 12 ambasadori ai celor mai importante state din NATO şi UE, decizia Comisiei de monitorizare a APCE, care a aprobat solicitarea PNL şi a sesizat Comisia de la Veneţia. Dragnea şi Tăriceanu au forţat adoptarea unui Cod Penal care serveşte doar infractorilor şi este împotriva cetăţenilor români corecţi, cinstiţi, care au respect faţă de lege, pe care îi expune riscului major de a fi vicime ale infracţionalităţii scăpate de sub control", a scris Orban pe Facebook. 

Liderul PNL spune că România va avea de suferit din cauza acestor "iresponsabili, obsedaţi de distrugerea sistemului de justiţie din România, disperaţi să îşi scape pielea".   

"Vom ataca la Curtea Constituţională toate prevederile neconstituţionale ale acestui cod şi pregătim şi alte demersuri, inclusiv la nivel european, pentru a împiedica intrarea în vigoare a acestei aberaţii legislative, care riscă să transforme România într- o ţara incapabilă să îi pedepsească pe infractori şi să facă dreptate celor vătămaţi", mai spune liderul PNL.

Proiectul de modificare a Codului penal a fost adoptat, miercuri, de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional. Legea a fost adoptată cu 167 de voturi ”pentru”, 97 de voturi "împotrivă" şi 19 abţineri, în condiţiile în care erau necesare minimum 165 de voturi favorabile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.