Mai mulţi utilizatori Spotify au criticat serviciul de streaming şi au cerut restituirea banilor pe abonamente pentru că platforma promovează prea mult noul album al lui Drake, „Scorpion”, scrie bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel de-al cincilea album al rapperului canadian a fost lansat vineri şi, de atunci, a stabilit recorduri atât pe Apple Music cât şi pe Spotify, cu peste 300 de milioane de ascultări pe zi.

Totuşi, numeroşi utilizatori ai Spotfy s-au plâns că serviciul de streaming afişează imaginea albumului şi a lui Drake pe sute de playlist-uri, inclusiv pe unele care nu conţin muzica artistului, precum „Best of British”.

Mulţi dintre cei care au plătit pentru abonamente premium, conturi fără reclame, au susţinut că acestea au fost asaltate de advertoriale cu Drake şi cer restituirea banilor. 

Ca răspuns la plângerea făcută, unui utilizator i-a fost oferită o lună gratuită de abonament pe Spotify. „Am plătit un abonament premium pentru că nu vreau să văd sau să aud reclame. De ce atunci pagina mea de start personalizată este acoperită de advertoriale cu Drake? Nu l-am ascultat şi nici nu asult muzică similară”, a scris el echipei Spotify, iar transcriptul a fost publicat pe Reddit.

Răspunsul a venit din partea unui membru al echipei: „Sunt de acord cu toate lucrurile pe care le-aţi menţionat”. Iar oferta a fost de a-i restitui banii pe cel mai recent abonament plătit.

Alţi abonaţi care au încercat să trimită o reclamaţie au primit diverse răspunsuri: unora le-a fost oferită o lună de abonament gratuit, iar altora le-a fost respinsă cererea.

Spotify nu a comentat încă situaţia, însă, potrivit BBC, nu există o politică oficială de rambursare, iar numărul plângerilor a fost relativ mic.

Potrivit Billboard, albumul „Scorpion” a doborât recordul Spotify pentru o săptămână de streaming în doar trei zile - cu 431 de milioane de ascultări pe parcursul weekendului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.